“Zero la mie” - o campanie demarată de Poliţia Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Poliţiștii sătmăreni au demarat campania “Zero la mie”. Șeful IPJ Satu Mare, Sorin Stan, a declarat azi, într-o conferință de presă, că scopul campaniei este de a reduce riscul de implicare a tinerilor în infracțiuni comise pe fondul consumului de alcool sau droguri.
Campania se desfășoară în perioada 1 iulie-1 decembrie 2017, iar la alegerea acestei perioade, susține șeful IPJ Satu Mare, s-a ţinut cont de faptul că în perioada verii revin acasă sătmărenii plecați la muncă peste hotare și, din experienţa anilor trecuţi s-a constatat în lunile de vară o creştere a numărului accidentelor.
Pe primul loc între infracțiunile la regimul circulației constate în România se situează infracțiunea de ”conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. Conform statisticilor, în primele cinci luni polițiștii sătmăreni au constatat 72 de infracţiuni comise de persoane sub influenţa alcoolului.
Totodată, există o tendință de ceștere a faptelor de violență, în special a lovirilor pe fondul consumului de alcool, creștere care a devenit tot mai evidentă în ultimii ani. Infracțiunile de loviri și alte violențe se situează, după furturi, pe locul doi ca frecvență în spectrul infracțional al județului nostru.
Campania va începe cu activităţi în şcolile de şoferi din municipiul Satu Mare, dar şi la ştrandurile din Carei și Tăşnad, respectiv în parcul din Negrești Oaș.
Odată cu începerea noului an școlar, campania se va muta în liceele din Tășnad, Carei și Negrești Oaș.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii