Imprimă această pagină

Biblioteca Județeană Satu Mare organizează ”Nocturna bibliotecilor”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Biblioteca Județeană Satu Mare, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, Filiala Satu Mare, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Satu Mare, organizează vineri, 29 septembrie, cu începere de la ora 17,00, cea de-a VIII-a ediție a evenimentului „Nocturna bibliotecilor”.
Ediția din acest an a proiectului cu caracter național, inițiat de ANBPR, se derulează sub genericul „Bucuria lecturii”.
Pentru acest eveniment, Biblioteca Județeană Satu Mare își va deschide porțile la ora 17,00, pentru a primi oaspeți și vizitatori cu evenimente speciale, activități culturale, artistice și recreative pe timp de noapte, până în jurul orei 24,00.
Programul Nocturnei Bibliotecii Județene Satu Mare cuprinde activități diverse, destinate tuturor categoriilor de public, desfășurate în parteneriat cu diverse instituții și asociații: Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare; Asociația Tinerilor și Studenților Sătmăreni SamStudia; Școala de Arte Satu Mare; Trupa „Harag György” a Teatrului de Nord Satu Mare; Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare; Cenaclul Cronograf; Asociația Scriitorilor de Nord Vest și Clubul Creatorilor Afirmarea. (Pentru exemplificare, atașăm programul propus de către bibliotecarii sătmăreni.)
Nocturna Bibliotecilor 2017 – Bucuria lecturii se recâștigă la bibliotecă
La această a VIII-a ediție a „nopții albe” a bibliotecilor sunt așteptați să participe biblioteci din București și din țară, care vor propune programe personalizate pentru toate categoriile de vârstă. Pentru cei care doresc să se alăture inițiativei de a-și petrece noaptea la bibliotecă, într-o companie agreabilă, și să experimenteze diferite activități de timp liber, acest prilej este unul inedit și promițător.
Obiectivul principal al acestei campanii este acela de a atrage în spațiile de bibliotecă un număr cât mai mare de utilizatori și de a crea o mai bună legătură între bibliotecari și diferitele segmente de public, într-o manieră relaxată și prietenească.
Prin campanii naționale de tipul „Nocturnei Bibliotecilor” dorim să atragem alături de noi scriitori, critici literari, poeţi, povestitori, artiști, care să împărtășească publicului din experiența și bucuria lor de a trăi în compania cărților., se arată în materialul de promovare a evenimentului, remis de către ANBPR.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii