Irlandezul Peter Hurley, îndrăgostit de Țara Oașului: ”Este ceva fabulos, nu vezi așa ceva nicăieri în Europa” Foto: Satu Mare News

Irlandezul Peter Hurley, îndrăgostit de Țara Oașului: ”Este ceva fabulos, nu vezi așa ceva nicăieri în Europa”

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Peter Harley, irlandezul cu suflet de român, care a dus numele țării noastre în întreaga lume și poartă cămașă tradițională românească cu mândrie, a fost prezent azi, la Festivalul Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă de la Negrești Oaș.
Profund impresionat de festivalul de azi de la Negrești, care a adunat 23 de ansambluri folclorice, cete și grupuri de colindători, acesta a declarat pentru Satu Mare News: "Cultura voastră tradițională este o comoară”.
  • ”Cultura voastră e o comoară. Este foarte important pentru voi, cei de aici, să sprijiniți astfel de evenimente prin participare pentru că e ceva fabulos, nu vezi nicăieri în Europa, pentru că nu mai este așa ceva. Avem eforturi de readucere la viață (n.r. tradiția) dar, aici oamenii din sate se vede că nu se prefac. Așa țin ei tradiția în viață”, a declarat pentru Satu Mare News, irlandezul Peter Hurley, prezent azi la cea de-a XX-a ediție a Festivalului Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă de la Negrești Oaș.
De altfel, la această ediție, organizatorii și-au dorit să crească vizibilitatea festivalului și să contribuie la educarea publicului în vederea salvgardării elementului de patrimoniu cultural imaterial colindatul de ceată bărbătească, invitat special în juriul de specialitate fiind chiar drd. Peter Hurley. Alături de celebrul irlandez, din juriu au mai făcut parte prof. univ. dr. Ion Cuceu, prof. univ. dr. Zamfir Dejeu, prof. univ. dr. Viorel Rogoz și conf. univ. dr. Delia Suiogan.
Irlandezul Peter Hurley este cunoscut deja pentru felul în care promovează de ani de zile turismul din zona Maramureşului. Acesta a ajuns să le spună acestor locuri „acasă” după ce s-a îndrăgostit de meleagurile pitoreşti, tradiţia şi portul moroşenesc și are planuri mărețe pentru viitor în care dorește să includă și Țara Oașului.

Media

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii