Ministerul de Interne a decis: 25% dintre migranții repartizați României vin în Tășnad

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Decizia Ministerului de Interne de a amenaja un centru pentru refugiați în stațiunea balneoclimaterică Tășnad, din județul Satu Mare, a căzut ca un trăsnet.
La Tășnad ar veni 600 de migranți din cota de 2.475 de refugiaţi repartizați României.
Directorul General al Oficiului Roman pentru Imigrari, chestorul Nelu Pop, a fost în urmă cu două săptămâni la Tășnad pentru a inspecta viitorul centru pentru refugiați, iar la finalul vizitei și-a dat acordul. Fosta unitate de jandarmi, închisă în urmă cu ceva ani, îndeplinește toate condițiile. Propunerea a fost înaintată conducerii Minsiterului de Interne, iar ministrul Petru Tobă a a făcut deja anunțul oficial.
Fosta unitate militară avea dormitoare pentru 600 de persoane, o bucătărie și sală de mese pe măsură, săli pentru cursuri unde ar putea fi improvizată o școală pentru copiii imigranților, un mini spital, locuri pentru sport. Chiar și o piscină cu apă termală.
La Tășnad ar veni migranții repartizați României prin cota stabilită la nivelul Uninii Europene. România ar urma să primească 2.475 de refugiaţi din 66.000 de extracomunitari distribuiţi din Italia şi Grecia, conform sistemului de cote aprobat de Consiliul JAI. Astfel, sirieni aflați acum în state din Occident ar urma să fie găzduiți, măcar temporar, la Tășnad, Câmpulung Muscel, Bumbești-Jiu (centre ce ar urma să fie amenajate), precum și la cele deja existente din Bucuresti, Șomcuta Mare, Rădăuți, Galați, Timișoara și Giurgiu.
Aici, imigranții vor primi apă, hrană, cazare și servicii consulare, iar România va primi de la Uniunea Europeana câte 6.000 de euro pentru fiecare persoană. Regimul în aceste centre va fi unul deschis.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii