Lucrările la Palatul de Justiție din Satu Mare, pe ultima sută de metri

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Până la finele acestui an, lucrările la Palatul de Justiție vor fi finalizate, potrivit președintelui Tribunalului Satu Mare.
Lucrările au început în luna iulie a anului 2011, după şase ani de negocieri şi promisiuni din partea Ministerului Justiţiei.
Imobilul este proprietatea Statului Român şi a fost construit în anii 1894-1896 ca un ansamblu arhitectural destinat activităţii de judecată, fiind înscris în lista de patrimoniu, clasa B (interes regional), având încăperi dispuse pe trei niveluri. În prezent se află în administrarea Ministerului Justiţiei şi este destinat să asigure atât funcţionarea Tribunalului Satu Mare şi Judecătoriei Satu Mare, cât şi a Penitenciarului Satu Mare.
Imobilul se află în derularea proiectului „Reparaţii capitale, consolidări, amenajări, extindere şi restaurare la Palatul de Justiţie din Satu Mare”, ce se execută în baza Contractului de lucrări nr. 21/A/2141/31.08.2011, a Contractului nr. 21/A/3029/20.11.2013 şi a Contractului de Proiectare nr. 506/09.05.2006.
Lucrările sunt executate în proporţie de 92% şi există perspectiva ca la finele acestui an să fie finalizate aşa încât aceste două instanţe vor funcţiona într-un sediu ce va corespunde unor standarde înalte de calitate şi funcţionalitate.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii