A început mitingul gardienilor din Penitenciarul Satu Mare (foto)

Sindicatul Speranţa din Penitenciarul Satu Mare s-a solidarizat cu acţiunea de protest
iniţiată de Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare. Aceștia au purtat banderole negre pe brațul stâng pe tot parcursul zilei în care se desfășoară Mitingul "Muncim pe datorie, ruşine să vă fie!".

Gardienii cer mai mulţi bani la salariu şi măsuri mult mai dure împotriva deţinuţilor care-i ameninţă și plata orelor suplimentare.

  • Dorin Vaida, președintele Sindicatului Speranța Satu Mare, a declarat pentru www.satumarenews.ro că, la nivelul Penitenciarului Satu Mare este necesară încadrarea a 30 de agenți, 2-3 asistenți medicali și un medic. De asemenea, este necesară o creștere salarială, în condițiile în care ultima majorare salarială s-a făcut în anul 2007, iar salariul mediu din penitenciar este în prezent de 1.600 de lei. Acesta a dat asigurări că membrii Sindicatului Speranța Satu Mare se solidarizează cu acţiunea de protest iniţiată de Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare, până la rezolvarea doleanțelor. Ultimul astfel de miting a avut loc în anul 2011.
Penitenciarul Satu Mare are 187 de funcționari pubilici cu statut special, dintre care 114 sunt membri ai Sindicatului Speranța din cadrul Penitencirului Satu Mare care se solidarizeaza cu protestul initiat de Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare și susțin revendicările.

La nivel național, principale revendicări sunt: deblocarea (finanțarea) de urgență a 1.000 de posturi vacante (ociparea prin concurs), compensarea orelor suplimentare cu timp liber sau prin plata unor majorări salariale, achitarea drepturilor cuvenite personalului la zi și fără restanțe.

Începând de azi, toți salariatii din penitenciarele din România vor purta banderole negre, in semn de sustinere a actiunilor declansate de SNLP si de doliu pentru pierderea demnitatii unei profesii.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii