Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Șefa delegației PSD în Parlamentul European și președinta OFSD, Viorica Dăncilă, s-a aflat miercuri în vizită în orașul Negrești-Oaș, alături de mai mulți parlamentari europeni.
Peste 36 de milioane lei au fost alocate de Guvern pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse de furtuni, printr-o hotărâre adoptată în ședința de astăzi.
Deputatul Magyar Lorand se adresează — nu prima oară — Ministerului Afacerilor Interne în legătură cu puctele de trecere de frontiera din judeţul Satu Mare şi întreabă:
Senatorul liberal Mircea Ionescu Quintus a decedat astăzi, la vârsta de 100 de ani.
Președintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, și deputatul Romeo Nicoară au prezentat azi, în cadrul unei conferințe de presă, prioritățile Iegislative ale PNL pentru sesiunea parlamentară de toamnă.
”În ultimele două luni am început derularea unei consultări publice în județul Satu Mare, care va contribui la elaborarea unei strategii de dezvoltare rurală, pe termen lung, care să fie axată în special pe domenii de interes cum ar fi: agricol, economic, turistic și cultural.
Secretarul de stat Adrian Marius Rîndunică din Ministerul Muncii și Justiției Sociale a efectuat astăzi, 31 august, o vizită oficială în județul Satu Mare.
Joi, 31 august, de la ora 10.00, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ, va avea loc o întâlnire în care va fi discutat proiectul de lege a pensiilor pe care Ministerul Muncii și Justiției Sociale îl are în vedere.
„Mă mir de fiecare dată când văd căpșuni din Spania, roșii din Turcia, cartofi din Egipt sau pepeni din Grecia pe piața noastră, în timp ce produsele din recolta internă nu mai ajung să fie vândute de supermarketuri pentru că nu pot concura cu prețul celor din import.
”Partidul Național Liberal se va opune categoric propunerilor formulate de ministrul Justiției, în special împotriva a două propuneri, anume aceea de a elimina președintele României din procedura de numire a șefilor Parchetelor și a doua, propunerea de trecere a Inspecției Judiciare din subordinea Consiliului Superior al Magistraturii în subordinea Ministerului Justitiei.
La finalul celor trei ani de mandat în Parlamentul European, Europarlamentarul Daniel Buda invită pe cei interesați să consulte o sinteză sau dacă vreți un raport al activităţii acestuia în calitate de membru al acestei instituții.
Eurodeputatul PPE Daniel Buda va sesiza preşedintele Comisiei Europene cu privire la măsura de taxare a muncii part-time ca pe cea cu normă întreagă, o situaţie singulară în Europa.
Consilierul județean Adrian Cozma a reacționat ca urmare a ultimelor informații vehiculate în spațiul public, cât și de unele site-uri de știri, cu privire la existența unor grupuri de interese, al căror singur scop este specula imobiliară.
Deputații Erdei D. Istvan și Magyar Lorand, respectiv senatorul Turos Lorand, au prezentat azi, în cadrul unei conferințe de presă, raportul de activitate din sesiunea parlamentară.
Consilierul local ALDE, Mihai Huzău a susținut azi o conferință de presă alături de Augustin Szolomajer, sătmăreanul care a atacat hotărârea dată de Consiliul Local și a reușit să obțină anularea acesteia.
„În urma discuțiilor din comisia de specialitate, am reușit să legiferăm în așa fel încât beneficiarii să aibă acces facil la lemnul de foc, la un preț rezonabil, dat fiind că normele anterioare au îngreunat accesul populației.
„M-au căutat din mai multe părți ale județului Satu Mare cu problema transportării și incinerării cadavrelor de animale, fiindcă nu există metodologie aprobată pentru hotărârea de guvern, motiv pentru care instituțiile județene nu o pot aplica” -
Vineri, de la ora 17,00, a avut loc Conferinţa Municipală a UDMR Satu Mare. Au participat 165 delegaţi care au ales Biroul Municipal de 41 de membri.
„În sfârșit, vom putea ajuta în mod concret fermierii, mulțumită propunerii legislative din partea UDMR care reduce masiv birocrația în agricultură.