Imprimă această pagină

Magyar Lóránd: MAI a răspuns interpelării referitoare la aglomerația din vămi și înființarea de noi puncte de trecere a frontierei

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a răspuns interpelării adresate de deputatul UDMR de Satu Mare, Lóránd Magyar, referitoare la aglomerația din vămi și privind înființarea de noi puncte de trecere a frontierei.
În interpelarea adresată ministrului Carmen Dan, deputatul Lóránd Magyar a dorit să afle cum dorește Ministerul Afacerilor Interne să soluționeze aglomerația din vămile Petea-Csengersima și Urziceni-Vállaj. Totodată, dacă Ministerul Afacerilor Interne consideră că este o soluție optimă transformarea celor trei puncte temporare în permanente de la Bercu-Garbolc, Peleș-Zajta și Horea-Ömböly.

Ministrul Carmaen Dan a precizat în răspunsul oferit deputatului sătmărean că a fost suplimentat personalul, astfel încât toate punctele de trecere a frontierei pot fi folosite la capacitate maximă. Dacă în vreun punct se consideră că aglomerația este prea mare, se pot folosi, pentru ieșirea sau intrarea în țară, artere de pe sensul opus.

Deputatul Magyar Loránd spune că un mare câștig pentru populație este că, după depunerea interpelării, Poliția de Frontieră a decis ca aplicația „Trafic online” să fie actualizată mai des pentru a permite persoanelor să-și reconfigureze traseul către un punct de trecere ce înregistrează valori de trafic mai scăzute.

„Cea mai importantă măsură care a fost luată după demersurile făcute de noi este că în urma discuțiilor între conducerea Poliției de Frontiere Române și Poliției Ungare s-a stabilit că atunci cînd traficul este foarte aglomerat, fiecare stat să efectueze verificări sistematice, doar la intrarea în țară, potrivit Reglementului UE”, a mai precizat deputatul UDMR.

”Doamna ministru consideră că creșterea timpilor de așteptare la controlul de frontieră în această perioadă nu este o consecință directă a intrării în vigoare a Reglementului UE, ci a suprapunerii acestei decizii cu creșterea valorilor de trafic specific perioadei de Sărbători Pascale și imediat acestei perioade”, a precizat deputatul sătmărean.
În legătură cu întrebarea privind punctelor de trecere ocazionale, minisrul Carmen Dana precizat că la deschiderea unui nou punct, în special dacă frontiera este cu o țară din zona Schengen, este necesar respectarea standardelor care prevăd o serie de dotări speciale și este nevoie și de o hotărâre de Guvern.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii