Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul atât al spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, cât şi de fiecare persoană în parte, pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă. Astfel, managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie.
Secția Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare a fost dotată azi cu un monitor de funcții vitale și o unitate de fototerapie, în valoare de 10.000 euro.
Organizația Salvați Copiii România va dona secției de Neonatologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare un monitor de funcții vitale și o unitate de fototerapie.
Zilnic, zeci de persoane se prezintă la medic acuzând dureri de cap, stări febrile, usturime în gât și nas înfundat.
Gabriela Notarius va prelua în săptămânile următoare conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Satu Mare.
Având în vedere creșterea numărului cazurilor de boli transmisibile pe cale aerogenă, la solicitarea medicilor șefi de secție, s-a propus și s-a adoptat modificarea programului de vizită al pacienților internați în cadrul secțiilor și compartimentelor Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.
Temperaturile oscilante din ultimele zile i-au băgat în spital pe sătmăreni.
Reprezentanții Spitalului Județean și ai Spitalului Municipal și-au prezentat proiectele și investițiile pentru 2018.
Zeci de stomatologi s-au reunit în această seară la deschiderea celei de-a IX-a ediții a Congresului medicilor stomatologi.
Centrele de permanență sunt unități sanitare cu sediul stabil în cadrul cărora se asigură asistența medicală primară în regim de gardă de către personal calificat pentru toți pacienții, indiferent de statutul de asigurat/neasigurat, cu un program de funcționare stabilit conform zonei de reședință urban/rural.
Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR) împreună cu autoritățile locale desfășoară vineri, 19 ianuarie 2018, de la ora 10:00, în sala de conferințe a Consiliului Județean, dezbaterea cu tema „Rolul asistentului social în furnizarea și dezvoltarea serviciilor sociale din județul Satu Mare – oportunități și provocări”.
Terapia cu ozon este cunoscută pentru minunatele ei efecte de încetinire a îmbătrânirii, de remodelare a corpului, dar, mai ales, de vindecare a numeroase boli.
Pacienții din Satu Mare care trebuie să-și facă analize medicale de laborator pot afla online ce laboratoare mai dispun de fonduri.
41 de maternități din România, printre care şi maternitatea din Satu Mare, au fost echipate cu pătuțuri și lenjerii de către Crucea Roșie Română cu sprijinul P&G și PROFI.
Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Satu Mare informează că astăzi, 12.01.2018 , până la ora 13.30 , activitatea de încheiere a contractelor cu medicii de familie s-a finalizat prin semnarea lor de către toţí furnizorii.
Reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au prezentat ministrului Sănătăţii mai multe propuneri cu scopul de a rezolva situaţia medicilor de familie, astfel va fi redefinit medicul prescriptor, iar responsabilitatea reţetei cu medicamente compensate va fi a medicului specialist, potrivit mediafax.ro.
Numărul sătmărenilor care s-au îmbolnăvit în prima săptămână din anul 2018 a crescut îngrijorător comparativ cu numărul bolnavilor aflați în evidențele DSP Satu Mare la finalul anului 2017.