FOTBAL. Olimpia a pierdut, Csik dezamăgit (FOTO)

Olimpia Satu Mare a pierdut azi, pentru prima dată pe teren propriu în acest campionat, meciul jucat în compania celor de le FC Olt Slatina cu scorul de 1 la 2 deși au condus cu 1-0 la pauză. Ca și acum un an, tot pe 21 martie, oltenii au câștigat la Satu Mare fiind singura echipă care a bătut Olimpia pe teren propriu în acest sezon.
Antrenorul Csik a trimis în teren o echipă cu jucători mai odihniți, care nu au jucat miercuri sau au jucat puțin în acest campionat și acest lucru s-a văzut pe tot parcursul meciului, lipsa determinării și a experienței în joc ducând la rezultatul înregistrat pe tabela de marcaj.
Galben-albaștrii au deschis scorul în minutul 41 prin Faur care a reluat cu capul, din 6 metri, centrarea venită de la debutantul în liga a II-a, Cadar. La 5 minute după pauză oaspeții reușesc egalarea prin Curtuiuş care a primit o pasă în centrul careului de la Rogoveanu, l-a driblat pe Ioniță și a marcat pe lângă Șuta. După ce au egalat, oaspeții au prins curaj și au început să pună presiune pe apărarea Olimpiei, în minutul 60 Anghelina a executat foarte bine o lovitură liberă, mingea trecând puţin peste transversală iar în minutul 70 Curtuiuş a șutat dintr-o poziție identică de la faza golului însă de această data Șuta a respins.
Golul victoriei pentru FC Olt Slatina a fost marcat de juniorul Florin Ștefan, cu două minute înainte de finalul meciului, la o acțiune individuală pe partea dreaptă unde l-a depășit foarte ușor pe Mureșan și a sutat puternic din colțul careului.
Meciul a fost arbitrat la centru de Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea) în timp ce la cele două margini s-au aflat Florin Pucheanu (Ulmi) şi Ovidiu Timar (Marghita).
Următorul meci apentru FC Olimpia Satu Mare va avea loc sâmbătă, 28 martie, în deplasare la ocupanta locului 4, Unirea Tărlungeni acesta fiind ultima partidă din sezonul regulat a campionatului.

Declarații la conferința de presă:
  • ”Un meci destul de echilibrat. Păcat că starea gazonului a fost destul de rea. Noi avem o echipă care anul acesta se bazează pe un joc de posesie, dar important pentru noi este că am câștigat, ne menținem pe locul III, sunt bucuros că juniorii noștri progresează. Obiectivul nostru în play-off este să băgăm cât mai mulți jucători tineri pentru a pregăti sezonul care urmează și, de ce nu, să mai transferăm un junior la liga I, cum am făcut și anul trecut”, a declarat antrenorul oaspeților, Dan Oprescu.
  • „A fost un moment de delir, totuși am reușit să conducem prima repriză. E un lucru pozitiv să conduci și să joci prost, și ăsta-i adevărul, am jucat prost. Nici în repriza a doua nu am jucat mai bine dar să greșești de două ori... Numai că sunt echipe care profită de fiecare ocazie și fiecare greșeală, la fel cum e și FC Olt a profitat și bravo lor și bravo jucătorilor. Bine că au crezut și nu au renunțat la 1-0 și au crezut în ei. La pauză le-am zis la ai mei, măcar dacă e 1-0 așa să rămână și le-am cerut să fie deștepți, să nu greșească numai că astăzi a fost invers. Până acum nu am greșit trei meciuri la rând, nu am primit gol și acum să luăm două goluri...nu e prea bine. În play-off vor juca doar cei care-și prelungesc contractele plus cei din 1996-1997 și cei de la echipa a II-a, pregătim sezonul viitor”, a declarat antrenorul Olimpiei, Tibi Csik. Acesta s-a arătat supărat de prestația de azi a unora dintre jucători care ”au venit să se prezinte pe teren, au mai bifat un meci din Liga a II-a. Cam așa a fost la unii astăzi, dar, no, asta este, mergem mai departe!”. Totodată, acesta avertizează ”Cei care nu-și vor prelungi contractele o să rămână la echipă dar, gata, nu mai creștem jucători pentru alții sau bifăm meciuri pentru alții.”
FC OLIMPIA SATU MARE: Şuta – Mureşan (cpt.), Ioniţă, Heil, Munteanu – Cadăr, Svarczkopf, Micaş, Bic – Faur și Bujor.
Rezerve: Anca Trip – Bălău, Feier, Mărkuş, Onicaş, R. Rus și Selagea
Antrenor: Tiberiu Csik
FC OLT SLATINA: Nuno Claro - Anghelina, Fîşie, Gligor, Giurcă - A. Ignea, V. Gheorghe - Bardu, M. Căpăţînă, Rogoveanu - Curtuiuş
Rezerve: Mogoşanu - Bogdanovici, Ov. Morariu, Fl. Ştefan, Şt. Blănaru, A. Leucuţa, M. Mihăescu
Antrenor: Dan Oprescu

Rezultatele înregistrate în Liga a II-a, Seria a II-a, etapa a XXII-a:
FC Olimpia Satu Mare 1 - 2 FC Olt Slatina
FC Bihor Oradea 0 - 1 Unirea Tărlungeni
CS Metalul Reşiţa 1 - 2 FC Caransebeş
ACS Poli Timişoara 1 - 0 Şoimii Pâncota
CS Mioveni 3 - 0 AFC Fortuna (masa verde)

Clasament Liga a II-a, Seria a II-a:
1. ACS Poli Timişoara 41
2. CS Metalul Reşiţa 36
3. FC Olt Slatina 33
4. Unirea Tărlungeni 30
5. CS Mioveni 29
6. FC Olimpia Satu Mare 25
7. CSM Râmnicu Vâlcea 21
8. FC Caransebeş 20
9. AFC Fortuna 18
10. FC Bihor Oradea 16
11. Şoimii Pâncota 15

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii