‪Fotbal‬ juniori. Rezultate remarcabile pentru cluburile sătmărene la Cupa Viitorul Zalău

Ediţia a XI-a a Cupei Viitorul a luat sfârșit aseară, odată cu festivitatea de premiere desfăşurată la Baza Sportivă din Hereclean.
Cele 50 de echipe s-au duelat la ediţia din acest an la cele şase categorii de vârstă: 2002, 2004, 2005, 2006, 2007 şi 2008. Satu Mare a fost reprezentat de trei cluburi: Primavera Satu Mare, LPS Satu Mare și Juniorul Satu Mare, toate reușind să termine pe podim finalul competiţiei.
Primavera Satu Mare a participat la această competiție cu trei echipe, grupa de 2006, antrenată de Toma Marius, obținând cea mai bună performanță dintre echipele sătmărene, câștigând categoria de vârstă după ce au învins în finală Academia Hagi cu scorul de 4-1. Celelalte două echipe ale clubului Primavera s-au clasat pe locul 5 la categoriile de vârstă 2004 și 2007.

La acest turneu echipa Juniorul Satu Mare (2005) a câștigat, în grupă, cu scorul de 3-1 meciul jucat împotriva celor de la Viitorul Cluj (Paul Cristian 2 goluri și Cismar Adrian 1 gol), au învins echipa Atletic Zalău cu 6-1 (Țânțaș Sofian 1, Paul Cristian 1, Pop Nandi 1, Cismar Adrian 1, Walter Gabriel 1, Dencsak Kristofer 1) și au fost învinși de FC Bihor cu 7-0.
În semifinale, sătmărenii au întâlnit echipa Viitorul Oradea care care a câștigat cu scorul de 1-0 (autogol), în final jucătorii din Oradea câștigând turneul din Zalău după ce au învins în finală echipa FC Bihor cu scorul de 4-0.
În jocul de clasament, pentru locurile 3-4, Juniorul Satu Mare a învins echipa Școala de Fotbal Adi Damian Sibiu cu scorul de 1-0, Paul Cristian marcând pentru victoria ce le-a adus sătmărenilor locul 3.
Pe lângă cupă, medaliile şi diplomele acordate de gazde, jucătorii de la Juniorul Satu Mare au făcut parte din laureaţii turneului destinat jucătorilor născuți în 2005, Țânțaș Sofian fiind evidențiatul turneului iar Pintea David a fost desemnat cel mai bun portar al truneului.
La sfârșitul acestui turneu antrenorul Nelu Donca s-a arătat mulțumit de evoluția jucătorilor săi declarând pentru satumarenews.ro că ”a fost un turneu bun de pregătire la care copii s-au prezentat foarte bine, chiar dacă ne-au lipsit 3 jucători am jucat bine contra unor echipe de tradiție din țară. Mă bucur pentru jucătorii mei că au avut ocazia să se întâlnească la teren cu Miodreag Belodedici, Dănuț Lupu, Mihail Majearu și cu Marian Savu.”
Lotul echipei Juniorul Satu Mare 2006 care a participat la „Cupa Viitorul Zalău”: Pintea David, Pop Nandi, Șchiop Andrei, Walter Gabriel, Țânțaș Sofian, Dencsak Kristofer, Paul Cristian și Bodnar David.

LPS Satu Mare a participat la Cupa Viitorul Zalău cu grupa de 2002, antrenată de Mihai Sabău. În grupă, sătmărenii au pierdut primul meci, 2-1 cu FC Bihor, au terminat la egalitate 2-2, cu FC Baia Mare și au câștigat contra celor de la FC Zalău cu 4-0 și cu 2-0 împotriva celor de la Sportul Șimleu.
În semifinală au trecut de gazdele de la Viitorul Zalău cu 3-1 , iar în finală au jucat din nou contra jucătorilor de la FC Bihor. La finalul jocului scorul a rămas neschimbat, 0-0 iar după executarea loviturilor de departajare bihorenii au câștigat cu scorul de 3-1.
  • ”A fost un turneu de verificare a potențialului motric pentru copii din grupă și unde am câștigat un jucător bun, Aspru Răzvan, care nu prea a jucat până acum, însă mi-a plăcut foarte mult cum a jucat în aceste meciuri.”
  • ”A fost un turneu benefic din toate punctele de vedere unde am încercat să fac un experiment: străinii spun că te duci în pregătire și participi la cât mai multe turnee în timp ce noi, românii facem un cantonament bun și apoi participăm la turnee. Noi am început pregătirea de 2 săptămâni și am participat la acest turneu fără cantonament, dorind să văd cum se vor comporta jucătorii. Concluzia mea este că, totuși, copiii ar trebui duși în cantonament, pregătiți și apoi să participe la turnee. Pe final și nu numai am observat oboseala la jucători”, a declarat pentru satumarenews.ro antrenorul Mihai Sabău. 
Lotul echipei LPS Satu Mare 2002 care a participat la „Cupa Viitorul Zalău”: Cădar Alex (a fost desemnat cel mai bun portar al turneului), Cherecheș Patrik, Rusu Timotei, Mare Marian (născut în 2003), Aspru Marian, Bura Adrian, Ziman Raul, Mândruț Leonardo, Batin Denis, David Carlos, Chiș Antonio, Șebeștin Roland, Fedorca Michel (născut în 2003) și Boroș Adrian.
Echipele clasate pe primele trei locuri la fiecare categorie au primit din partea organizatorilor medalii, cupe şi diplome, dar au fost acordate şi premii individuale celui mai bun portar, celui mai bun jucător şi golgeterului de la fiecare categorie.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii