Nicolae Ciucă vrea reintroducerea serviciului militar. Tinerii ar putea face din nou armata

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În programul de guvernare al Executivului care va fi condus de Nicolae Ciucă se dorește o schimbare a legii privind serviciul militar. Armata va putea să recruteze tineri. 

"Dezvoltarea rezervei operaţionale a Armatei Române, cu accent pe rezervă voluntară şi serviciul militar în termen voluntar, precum şi a unui sistem naţional de pregătire şi instruire, elaborarea unei noi strategii, care să conecteze sistemul de forţe active cu grupul de rezervişti şi să asigure mobilizarea şi regenerarea forţelor în parametri optimi de cantitate, calitate şi viteză, o condiţie esenţială pentru realizarea acestui obiectiv reprezentând-o revizuirea cadrului legislativ", se arată în programul de guvernare.

 

Într-un proiect actual dezvoltat în cadrul MApN, cei care vor avea în vedere să servească în Armată vor încheia cu MApN un contract pe o perioadă determinată de 4 ani.

 

Este vorba doar de primul contract, pentru că cele care vor urma, în cazul în care rezerviştii vor dori să fie în continuare la dispoziţia Armatei, se vor semna pe o perioadă de maximum 3 ani.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii