Imprimă această pagină

Daruri pentru preșcolarii de la Centrul Don Bosco al Caritas pregătite de vârstnicii Centrului de zi

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Membrii Centrului de zi pentru vârstnici din Satu Mare au pregătit pachete de Moș Nicolae pentru preșcolarii care frecventează Centrul de Zi „Don Bosco” al Organizației Caritas. 

Beneficiarii Centrului de zi pentru vârstnici de pe aleea Jiului au fost foarte preocupați în ultimele săptămâni. Seniorii au decis să organizeze o acțiune caritabilă de Moș Nicolae, prin intermediul căreia să ofere daruri pentru 32 de copii, beneficiari ai Centrului de Zi „Don Bosco” al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare. 

„Vârstnicii au fost foarte încântați de această inițiativă chiar de la început. S-au alăturat cu drag cauzei, chiar dacă ei nu cunosc copiii pentru care au ales să ofere daruri. Motivația lor principală a fost dorința de a face un bine” – susține Diana Rus Schupler, coordonatoarea centrului care funcționează sub egida Direcției de Asistență Socială Satu Mare.

Planul inițial era ca fiecare vârstnic care participă ca voluntar în acțiune să facă un cadou pentru un copil. Interesul pentru acțiune a fost însă atât de mare, încât numărul seniorilor participanți a depășit numărul copiilor cărora au fost destinate pachetele, astfel până la urmă vârstnicii au făcut totul împreună: de la elaborarea planului acțiunii până la împachetarea cadourilor.  

Pregătirile au început în a doua săptămână a lunii noiembrie. Mai întâi, angajații și beneficiarii centrului au stabilit împreună ce ar trebui să conțină pachetele oferite cadou. Discuțiile pe această temă au fost extrem de constructive: vârstnicii care au nepoți mici oferind sfaturi, idei utile în legătură cu ce poate aduce bucurie unui preșcolar. Seniorii au fost de acord ca pachetele să aibă un conținut similar, întocmind o listă de cumpărături care a inclus rechizite, carte de colorat, îmbrăcăminte de sezon (mănuși, fular sau căciuliță), jucărie (păpușă pentru fetițe, mașinuță pentru băieți), dulciuri și câte-un moș de ciocolată. Seniorii au calculat suma aproximativă necesară pentru achiziționarea produselor care a fost, bineînțeles, doar orientativă, fiecare contribuind în funcție de posibilități, important fiind ca orice sumă se alocă pentru acest scop, să se facă cu drag. 

A urmat împărțirea listei de cumpărături, fiecare vârstnic implicat asumându-și responsabilitatea de a achiziționa anumite articole de pe listă. Seniorii pentru care mersul la cumpărături este o sarcină mai dificilă au apelat la sprijin din partea asistenților sociali și a experților grup țintă.  

Membrii centrului de zi au împachetat cadourile împreună, așezând articolele în cutiile de pantofi cu mare grijă și ambalând totul cu multă atenție. Munca în echipă, eforturile comune depuse pentru o cauză bună au consolidat relațiile personale. 

Darurile vârstnicilor vor fi înmânate preșcolarilor în cursul zilei de luni, 6 decembrie.

Angajații Centrului de zi pentru vârstnici de pe aleea Jiului doresc să implice seniorii și în alte acțiuni de voluntariat, prin care ei să simtă că pot face încă foarte multe pentru membrii comunității, și că ceea ce fac este frumos și important. 

 

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii