Imprimă această pagină

ANCOM | Tarife mai mici pentru apelurile în rețele fixe și mobile din România în anul 2022

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

ANCOM a anunțat astăzi că tarifele pentru terminarea apelurilor în reţelele de telefonie fixă şi mobilă din România vor scădea, de la 1 ianuarie 2022, ca urmare a Regulamentului Delegat (UE) 2021/654 al Comisiei Europene.

Astfel, operatorii de telefonie mobila care activeaza pe piata din România vor practica un tarif de 0,55 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor mobile în propriile rețele, iar operatorii de telefonie fixa un tarif de 0,07 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor fixe în propriile rețele.

 

Tariful maxim pentru terminarea apelurilor mobile 

Tariful de terminare a apelurilor mobile se va reduce cu aproape 22% fața de cel practicat în prezent și va fi perceput de catre toti operatorii de telefonie mobila desemnați cu putere semnificativa pe piata serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile retele publice de telefonie.

Regulamentul Comisiei Europene stabilește și tarifele pentru urmatorii ani, ce se vor aplica și în România astfel:

  • 0,4 eurocenți/minut în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023;
  • 0,2 eurocenți/minut de la 1 ianuarie 2024;

 

Tariful maxim pentru terminarea apelurilor fixe

Tariful de terminare a apelurilor fixe va fi cu aproximativ 10% mai mic fața de cel practicat în prezent și va fi perceput de catre toți operatorii de telefonie fixa desemnați cu putere semnificativa pe piata serviciilor de terminare a apelurilor la puncte fixe în propriile retele publice de telefonie. Aceasta este ultima reducere a tarifului prevazuta de Regulament.

 

Ce este tariful de terminare

Tariful de terminare reprezinta pretul platit de un furnizor de servicii de telefonie altui operator în reteaua caruia este terminat apelul efectuat de propriii utilizatori. Acest pret se regaseste în tariful perceput utilizatorului final care initiaza apelul. 

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii