Prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Temperaturi mai scăzute, precipitații

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice perioadei în următoarele două săptămâni (25 aprilie - 8 mai), în aproape toate regiunile ţării, cu maxime de 24 de grade Celsius şi minime de zero grade, în timp ce probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată în prima parte a intervalului, reiese din prognoza publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 25 aprilie - 8 mai 2022.

În Maramureş, la începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 17 - 18 grade Celsius, apoi temperatura aerului va scădea, astfel că în ziua de 28 aprilie media maximelor se va situa în jurul a 14 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, astfel încât până în data de 1 mai se estimează a se înregistra valori maxime medii în jurul a 17 grade. După data de 6 mai, media maximelor va creşte uşor, astfel că până la sfârşitul intervalului vor fi 19 grade. Media minimelor va scădea de la 9 grade în 25 aprilie până la valori în jurul a 5 grade în 27 aprilie, apoi va creşte uşor spre 7 grade în 28 aprilie. Ulterior acestei date, temperatura aerului va scădea până la valori medii de 5 grade, apoi variaţiile vor fi nesemnificative în intervalul 29 aprilie - 1 mai. După data de 1 mai şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, media regională caracteristică va fi de 5 - 6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 25 aprilie - 28 aprilie, apoi în intervalul 2 - 8 mai.
La munte, în intervalul 25 - 27 aprilie, media valorilor diurne va fi de 9 - 10 grade, apoi temperatura aerului va scădea până spre 6 grade în zilele de 28 şi 29 aprilie. Ulterior, vremea se va încălzi, urmând a se înregistra în medie 8 grade în intervalul 1 - 4 mai. După data de 4 mai şi până la sfârşitul intervalului, media regională a maximelor va fi de 9 - 10 grade. Media minimelor va scădea de la 4 grade, în data de 25 aprilie, până la valori în jurul valorii de 0 grade în data de 2 mai, apoi va creşte uşor până la sfârşitul intervalului spre valori în jurul a 2 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii