davis banner

Activitate preventiv-informativă desfășurată de polițiștii rutieri sătmăreni în cadrul Proiectului ROADPOL Safety Days

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Începând din 16 septembrie și până mâine, 22 septembrie, polițiștii rutieri desfășoară activități informativ-preventive în cadrul Proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. 

Proiectul este realizat de către Rețeaua Europeană a Polițiilor Rutiere (ROADPOL) este susținut de Comisia Europeană și își propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.
Proiectul își propune ca ziua de astăzi, 21 septembrie, să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.
Polițiștii rutieri sătmăreni au desfășurat activități informativ-preventive în vederea conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.
Totodată, în cadrul proiectului, polițiștii rutieri au purtat discuții cu aproximativ 600 de  participanți la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.
Participarea la proiect presupune asumarea unui angajament de respectare a normelor rutiere, ce poate fi transmis de orice persoană interesată, prin completarea numelui și a unei adrese de e-mail validă, la secțiunea Pledge, pe site-ul www.roadpolsafetydays.eu

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii