Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

ITM Satu Mare a constatat zeci de deficiențe la firmele de construcţii din județ

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
În perioada 9 – 13 mai 2017 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Satu Mare au participat la Campania Națională de control în CONSTRUCȚII organizată de Inspecția Muncii,
efectuând 64 controale, din care 36 controale în domeniul relațiilor de muncă (RM) și 28 controale în domeniul securității și sănătății în muncă (SSM).
Cu ocazia celor 36 controale în domeniul relaţiilor de muncă s-au constatat 14 deficiențe, fiind aplicate 12 sancţiuni, din care 4 amenzi contravenţionale în valoare totală de 30.000 lei, respectiv 2 amenzi de 10.000 lei pentru primirea la muncă a 2 persoane fără forme legale de angajare şi 2 amenzi de 5.000 lei pentru primirea la muncă a unor persoane ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în termenul legal în REGES (registrul general de evidență a salariaților în formă electronică) ; inspectorii de muncă au dispus 14 măsuri pentru înlăturarea neconformităţilor faţă de prevederile legale.
În domeniul securității și sănătății în muncă au fost constatate 42 deficiențe. Au fost aplicate 42 sancțiuni contravenționale, din care 1 amendă (în valoare de 8.000 lei) și 41 avertismente. Au fost dispuse 42 de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate, din care 1 sistare a unei lucrări la un loc de muncă prezentând pericol de accidentare pentru salariat (până la înlăturarea riscului constatat).

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii