Caritas Satu Mare | O zi dedicată familiei, la ferma din Atea

Ateliere de creație, jocuri în aer liber, călărit și multe alte programe interesante i-au așteptat pe copiii și părinții lor la ferma de animale de la Atea.
Centrul de reabilitare "Sf. Iosif" al Organizației Caritas a Diecezei Satu Mare a organizat o zi dedicată familiei la Atea, eveniment la care au participat angajații instituției împreună cu membrii lor de familie și copilașii care frecventează centrul alături de părinții și frații lor. Programul variat a fost pe placul tuturor. Pictura pe față i-a oferit copiilor posibilitatea de a intra în pielea eroului de poveste preferat. În rândul fetițelor a avut mare succes realizarea de pălării fashion din ziare și reviste. Cei mai tineri participanți s-au delectat cu construcția unor castele de nisip, iar apoi și-au perfecționat tehnica prin realizarea unor castele din coceni de porumb.
Atelierul de confecționare zmeie de hârtie i-a atras ca un magnet pe copilași, dar și pe părinții lor. Vântul fiind prielnic, zmeii au fost înălțați.
Schimbarea de mediu a avut un efect benefic asupra copiilor. Ei ai fost mai relaxați, mai deschiși ca în mediul lor obișnuit – susține Andrea Bandi, organizatoarea evenimentului.
Participanții s-au familiarizat cu animalele din fermă, au avut posibilitatea să-i mângâie și au putut încerca chiar și experiența inedită a călăriei. Copiii mai mărișori au călărit fără ajutor, iar cei de 2-3 anișori ținuți de mâinile protectoare ale părinților.
Echipa Centrului de reabilitare „Sf. Iosif” îi aduce mulțumiri firmei Exclusiv LV pentru sprijinul acordat în transportul participanților, cât și celor 5 eleve făcând parte din Echipa de cercetasi 44. „Dsida Jenő” și voluntarilor de la Liceul Teoretic German „Iohann Ettinger” care au oferit un ajutor binevenit pe tot parcursul evenimentului.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii