Banner blato Livrare1 

Cod galben de furtună pentru nord-vestul țării

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben de instabilitate atmosferică valabilă din data de 6 august și până pe 8 august.
Zonele afectate vor fi regiunile vestice, nordice, centrale și nord-estice și zonele de munte.
În intervalul menţionat, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.
Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din seara zilei de duminică și până în dimineața zilei de luni, la munte, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și în cea mai mare parte a Moldovei.
Pe parcursul zilei de luni și în cursul nopții de luni spre marți, manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Transilvania, Moldova și Maramureș.
În regiunile nord-vestice, nordice și la munte manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în după-amiaza zilei de duminică. În sudul și sud-estul țării vor fi mai ales în seara zilei de luni şi în noaptea de luni spre marți.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii