Imprimă această pagină

Platformă unică de joburi, în cadrul proiectului “Satu Mare te așteaptă acasă!”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Consiliul Județean Satu Mare și Primăria Municipiului Satu Mare continuă și în acest an proiectul “Satu Mare te așteaptă acasă!”, premiat la nivel național în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România pentru susținerea antreprenoriatului.

”În acest an, prin acest proiect unic în România, ne-am propus să ridicăm standardele și să oferim sătmărenilor din orașele universitare sau din afara țării mai multe oportunități care să le permită să se reîntoarcă acasă” este mesajul transmis de conducerea municipiului.
Astfel, vineri, 11 mai 2018, în cadrul evenimentului “Fabricat în Satu Mare”, organizat de Asociaţia Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest a ţării și Casa Meşteşugarilor, a fost lanstă platforma de joburi www.haiacasa.sm care oferă locurile de muncă disponibile în municipiul și județul Satu Mare și unde sătmărenii pot încărca un CV.
Pe această platformă companiile din județul Satu Mare pot publica gratuit anunțuri cu locurile de muncă vacante și vor putea interacționa cu cei înregistrați pe site. Obiectivul principal al proiectului a fost de a creea o legătura între sătmărenii din diaspora și companii, mai ales că, pe zi ce trece județul se confruntă cu o lipsă a forței de muncă, atât calificată, cât și necalificată.
“Prin ceea ce am făcut în ultimii doi ani am încercat să convingem antreprenori că merită să investească în municipiul Satu Mare, că merită să creeze și să păstreze locuri de muncă cât mai bine plătite pentru a-i păstra acasă pe specialiști. Pe de altă parte, încă de anul trecut ne-am angrenat în acest demers de a-i readuce acasă pe sătmărenii care s-au specializat în marile orașe universitare sau pe aceia care muncesc peste graniță. Ne dorim să clădim un oraș puternic din punct de vedere economic, devenind partenerii de încredere ai investitorilor și antreprenorilor locali”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.
“Satu Mare te așteaptă acasă!” a ajuns în Italia
De asemenea, în acest an, proiectul “Satu Mare te așteaptă acasă!” s-a extins și în afara țării, fiind prezentat în cadrul evenimentului Expo România-Italia care a fost organizat la Roma în perioada 4-6 mai de către Camera de Comerț și Industrie a României în Italia, cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Asociația Românilor din Italia, Institutul Cultural Român și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”.
În cadrul acestui eveniment, județul și municipiul Satu Mare au amenajat un stand modern, construit exclusiv din materiale fabricate în Satu Mare la care s-au promovat locurile de muncă cât și oportunitățile de a lansa o afacere acasă.
“Prin acest proiect ne-am propus să creem o punte de legătură între companiile din județ și sătmărenii care muncesc în străinătate, iar succesul de care s-a bucurat această platformă la un eveniment în afara granițelor țării ne-a confirmat necesitatea dezvoltării programului pentru tinerii din județul Satu Mare. Vom contribui astfel la accesul direct către cele mai bune oferte ale angajatorilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.
Pe de altă parte, în urma vizitei prilejuită de organizarea evenimentului de la Roma, o delegație a Consiliului Județean Satu Mare a fost primită la Ambasada României în Italia. În cadrul întâlnirii care a avut loc în data de 7 mai, ambasadorul George Gabriel Bologan a transmis oaspeților aprecieri pozitive referitoare la proiectul „Satu Mare te așteaptă acasă!”, implementat de reprezentanții administrației sătmărene. Din cadrul delegației condusă de administratorul public al județului Satu Mare, Nagy Szabolcs, au făcut parte consilierii județeni Ioan Pop, Beniamin Urs, Kovács Máté și Cosmin Bota.
În cadrul discuțiilor purtate cu șeful misiunii diplomatice, a fost avansată ideea realizării unei înfrățiri între județul Satu Mare și provincia italiană Ravenna, idee care urmează a fi materializată inclusiv cu sprijinul Ambasadei. De asemenea, ambasadorul și-a arătat deschiderea față de realizarea unor viitoare parteneriate între instituțiile aflate în subordinea Consiliului Județean Satu Mare și entități din Italia, din diferite domenii.

sursa: Primăria Satu Mare

 

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii