Laboratorul teatral se încheie duminică cu trei spectacole

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada 24 august - 1 septembrie 2019, Trupa ”Mihai Raicu” a Teatrului de Nord a experimentat un proces de lucru nou, în cea de-a doua ediție a Laboratorului teatral.

Ca și anul trecut, s-a repetat în ritm de atelier, diferența fiind de această dată metoda de lucru: teatru devised. Cele trei echipe de actori coordonate de regizorii: Catinca Drăgănescu, Dragoș Alexandru Mușoiu, și Cristian Ban, au construit de la zero trei spectacole-schiță.

Teatrul devised reprezintă o metodă alternativă de lucru bazat pe creaţie colectivă, improvizaţie şi colaj. Scopul său este de a crea spectacole de la zero. Spre deosebire de teatrul clasic, procesul urmăreşte dezvoltarea de text şi coagularea acestuia într-un scenariu original. Membrii echipei sunt solicitaţi să intervină creativ asumându-şi împreună rolurile de regizor şi dramaturg. Pe actori, această formulă îi provoacă să se exprime şi să îşi asume un demers artistic personal. Mesajul teatrului devised este întodeauna reprezentativ şi relevant pentru punctul de vedere critic al artiştilor implicaţi. Rezultă un teatru al momentului.

Spectacole create în cele nouă zile de laborator: De la Eva la 3000 în variațiuni memetice, Un marinar îndrăgostit de o stewardesă și Străluceşte în continuare diamantule tâmpit, vor fi prezentate duminică 1 septembrie, de la orele 18.00, 19.00, 20.00, în Sala Mare și Sala Studio. Intrarea publicului este liberă.

LABORATOR 2
Metoda de lucru: teatru devised
Tema: Comunicare
Regizori invitați: Catinca Drăgănescu, Dragoș Alexandru Mușoiu, Cristian Ban
Perioada de desfășurare: 24 august - 1 septembrie 2019

Programarea spectacolelor:
Duminică 1 septembrie 2019, ora 18.00, Sala Mare
Spectacol: De la Eva la 3000 în variațiuni memetice
Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu
Distribuția: Ioana Cheregi, Cătălin Mareș, Roxana Fânață, Crina Andriucă, Andrei Gîjulete, Sergiu Tăbăcaru, Carmen Frățilă, Sorin Oros
Descriere:
#zbang #săvezișisănucrezi #șocșigroază #odatănviață #sănuzicicănaiștiut #wow #nurata #haișitu #dontjudge #pentrucăputem #thenorthwillremember #atențieseia #shareifyoucare
Nerecomandat minorilor sub 14 ani!

Duminică 1 septembrie 2019, ora 19.00, Sala Studio
Spectacol: Un marinar îndrăgostit de o stewardesă
Regia: Cristian Ban
Distribuția: Stelian Roșian, Adriana Vaida, Dorina Nemeș, Anca Dogaru, Vlad Mureșan, Tibor Székely, Anca Similar, Ciprian Vultur

În aceste zile de atelier am încercat să îi provoc pe actori să creeze un scenariu format din mai multe personaje și povești care ar putea exista în lumea asta, dar pe care nici unul din noi nu le-a trăit. M-a interesat intuiția și imaginația lor, felul în care văd ei lumea și cum putem să unim aceste povești într-una mare care ne reprezintă pe toți în aceeași măsură.
A fost un proces foarte interesant pentru mine și am avut plăcerea să mă las surprins de felul în care opt oameni, care nu au mai lucrat așa până acum, au reușit în câteva zile să creeze o lume pe care nici eu nu o credeam posibilă înainte de această întâlnire. Așa s-a născut “Un marinar îndrăgostit de o stewardesă”. (Cristian Ban)

Duminică 1 septembrie 2019, ora 20.00, Sala Mare
Spectacol: Străluceşte în continuare diamantule tâmpit
Regia: Catinca Drăgănescu
Distribuția: Raluca Mara, Romul Moruțan, Andreea Mocan, Alexandra Odoroagă, Andrei Stan, Cristian But, Lucia Maria Racșan, Dana Moisuc

Când te uiţi noaptea la cer vezi întodeauna un punct luminos. Poate fi o lume. Chiar poate fi o altă lume! Câteodată îţi imaginezi cum e lumea asta. Câteodată realizezi că şi tu la rândul tău, cu toate ale tale, faci în cel mai bun caz de un punct luminos pe cerul nopţii. Mă rog, nu tu, planeta. Tu nu faci de un punct luminos. Tu poate eşti punctul negru dintre două particule strălucitoare. Avem nevoie şi de întuneric! Dar când intră în rezonanţă, toate corpurile cereşti cântă. (Catinca Drăgănescu)

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii