Caravana Filmelor TIFF Unlimited ajunge la Tășnad

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primul weekend de august va fi întâmpinat cu filme în aer liber la Tășnad, unde poposește Caravana Filmelor TIFF Unlimited pe 5 și 6 august.

Cinefilii sunt așteptați la Ștrandul Termal, de la 21:15, pentru două seri de proiecții speciale autohtone. Intrarea este liberă!
Seara de vineri începe cu un film intens, semnat de Octav Chelaru, cu Mălina Manovici și Alexandru Papadopol în rolurile principale. Balaur, debutul regizorului în lungmetraj, spune povestea, inspirată din fapte reale, a unei tinere profesoare de religie care se aventurează într-o relație extraconjugală cu unul dintre elevii săi. 
Tot film de debut este și Metronom, în regia lui Alex Belc, care va fi proiectat sâmbătă, 6 august. Prezentat la TIFF 2022 imediat după proiecția oficială de la Cannes, unde a fost laureat în secțiunea Un Certain Regard, filmul evocă România anilor ‘70 și mecanismele de represiune ale Securității printr-o poveste de iubire între doi adolescenți, marcată de trădare, libertate și iertare.
Program | Ștrandul Termal, 21.15 | INTRARE LIBERĂ
Vineri, 5 august
Balaur
r. Octav Chelaru| România, 123’
Cu: Mălina Manovici, Alexandru Papadopol, Sergiu Smerea, Voicu Dumitraş, Ana Maria Moldovan, Oana Ştefănescu
Ecaterina este profesoară de religie și soția preotului din oraș. Femeia începe o relație amoroasă cu Iuliu, un elev de 16 ani cu un trecut tumultuos. Inspirat din fapte reale, filmul urmărește povestea Ecaterinei care, în încercarea de a-l ține sub control pe iubitul ei mai tânăr și de a-și proteja familia, ajunge să-și piardă ea însăși controlul pe parcurs. În timp ce femeia se confruntă cu o adevărată criză de credință, pasiunea lui Iuliu devine din ce în ce mai periculoasă, mai ales când adolescentul începe să se spovedească preotului.
Sâmbătă, 6 august
Metronom
r. Alex Belc | România, 93'
Cu: Mara Bugarin, Șerban Lazarovici, Vlad Ivanov
România, toamna anului 1972. Ana, o adolescentă de 17 ani, află că iubitul ei va fugi din țară peste câteva zile. Cei doi îndrăgostiți decid să își petreacă ultimele zile împreună.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii