Imprimă această pagină

Pregătiri pentru ediția din acest an a Festivalului Folcloric Codrenesc de la Oțeloaia

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Festivalul Codrenesc de la Oţeloaia este un minunat prilej de prezentare a cântecului şi dansului popular, a datinilor şi obiceiurilor străvechi. Oțeloaia a devenit în timp, spațiul consacrat în care anual se concentrează întreaga spiritualitate a Codrului, în adevărata sa splendoare și unicitate.

Prefectul Radu Roca, împreună cu primarul comunei Homoroade Simion Ardelean, alături de conducerea structurilor de ordine și siguranță publică și a serviciilor deconcentrate cu rol de inspecție și control, s-au deplasat astăzi la Oțeloaia, pentru a pune la punct unele detalii organizatorice privind buna desfășurare a  tradiționalei sărbători a Țării Codrului, Festivalul Folcloric Codrenesc Oțeloaia, ediția LXV de pe data de 21 august 2022. 

”Pentru verificarea condițiilor sanitare veterinare de păstrare, prelucrare și servire a produselor alimentare, pe toată perioada de pregătire și de desfășurare a evenimentului în teren se va afla o echipă mixtă formată din reprezentanți ai instituțiilor, respectiv de la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare, Inspectoratul de Poliţie Județean Satu Mare. Asigurăm de asemenea operațiunea de dezinsecție a locației festivalului pentru confortul cetățenilor. 

Vrem să avem o sărbătoare în siguranță, instituțiile statului să asigure toți participații la această manifestare că produsele și serviciile comercializate sunt conforme. De asemenea, trebuie să sprijinim și întreprinzătorii, să asigurăm controale eficiente, de prevenire a încălcării legii.

Nu vom repeta greșeala de la Sâmbra Oilor de anul acesta, vom asigura capacitatea de colectare a deșeurilor necesară precum și o eliminare sau reciclare corespunzătoare a acestora. Cu toții ne dorim un mediu sănătos și pentru aceasta trebuie să manifestăm respect pentru natură!” – a declarat prefectul Roca Radu.

În program: Valeria și Traian Ilea; Nicolae și Nicușor Mureșan; Leontina Dorca; Maria Carmen Sas; Malvina Madar Iederan; Ana Holdiș Pop; Maria Petca Poptean; Marian Buzilă; Bianca Angela Cionca; Ionela Bumb; Lavinia Pop; Bogdan Bota; Adelin Turi; Darius Câmpean; Iulian Goste; Sara Nistor; Paula Cornea; Karina Molnar; Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri Sătmărene”; Ansamblul Folcloric „Cununița Năzdrăvană”; Grupul Folcloric „Homoroade”; Dănțăușii din Soconzel și Cuța; Ansamblul Folcloric „Flori de Codru”; Ansamblul Folcloric „Codrulețul”; Ansamblul Folcloric „Cetatea Codrului”; Ansamblul Folcloric „Florile Tărnii”.

oteloaia 2022

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii