Spectacolul „Hagi Tudose” se joacă duminică la Teatrul de Nord

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Trupa „Mihai Raicu" reia duminică, la ora 19:00, spectacolului „Hagi Tudose", adaptare după Barbu Ștefănescu Delavrancea, în regia lui Andrei Mihalache. 

Decor Alexandru Radu, costume Wilhelmina Kuron Bekesi. Celebrul personaj este interpretat de Stelian Roșian, rol care i-a adus până acum binemeritate aplauze, alături de actorii: Anette Marka, Andreea Mocan, Vlad Mureșan, Sorin Oros, Carmen Frațilă, Lucia Maria Racșan.
Din distribuție mai fac parte: Cosmin Domnișan, Cristian Rudăreanu, Yvette Princz, Adriana Filipan, Margareta Ardelean, Mărioara Iluță, Gabriel Pop, László Pfeiffer, Ioan Danciu, Marius Bîte, Marius Roman, Bíró Antal.   
„Hagi Tudose" este o perlă a literaturii române prin limba în care a fost scrisă, iar personajul central poate sta – fără falsă modestie – la masa literară a marilor harpagoni ai lumii. Tudose „al nostru" este monumental în abjecție și suprarealist în paranoia sa: un avar care-și roade unghiile ca să facă economie de foarfecă și taie coada motanului ca să se închidă mai repede ușa dormitorului când dă drumul animalului, să nu fie frig... Considerăm că, deși ne aflăm într-o epocă în care se remarcă mai curând obsesia de a avea o mașină scumpă chiar dacă nu ai o casă sau sindromul de a avea o casă imensă (musai cu coloane, cariatide, balustrade de inox, plante exotice de plastic, câini ciobănești-germani de ghips în balcoane și geamuri termopane bombate prin care să vezi deformată capra vecinului, în timp ce bătrânii familiei plecate la lucru în UE dorm în fundul curții betonate, în bucătăria de vară), un spectacol despre zgârcenia cronică poate fi un bun semnal de alarmă pentru toate generațiile. (Andrei Mihalache)

La această reprezentație este valabil abonamentul „Vasile Savinescu".

Informații și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6. Tel.: 0261712106 | 0786538580. 

Bilete online: https://teatruldenord.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2201Durata spectacolului. 1 h, 45 min. (fără pauză)
www.teatruldenord.ro
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=26i7v9hQrVkLink
trailer: https://drive.google.com/file/d/1tZYUcUQstHYMdWyc3sExy5D2g-3WCcL-/view?usp=share_link

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii