davis banner

Orașul Negrești Oaș va avea cel mai modern Centru Multicultural din țară

La sediul Primăriei orașului Negrești-Oaș a avut azi consultarea publică privind proiectul de design interior pentru Centrul Multicultural Negreşti-Oaş –„Servicii pentru întocmirea proiectului de detalii de execuţie (D.E) şi detalii de amenajare a spaţiilor interioare pentru obiectivul Centrul Cultural Negreşti Oaş”. La eveniment au participat aproximativ 100 de negreșteni.
Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, s-a declarat impresionată de propunerea făcută de proiectant.
  • ”Cred că nu greșesc când spun că vom avea cel mai modern Centru Multicultural din țară. Mi-am dorit de la început ca această Casă de Cultură, pe care negreștenii o așteaptă de 27 de ani, să fie o clădire a viitorului, modernă atât sub aspect architectural cât și funcțional și dotată cu aparatură de ultimă generație. Este o investiție mare pe care negreștenii o vor folosi mult timp de acum înainte. Dacă toate lucrurile vor merge bine, anul viitor vom putea sărbători Centenarul Marii Uniri în această clădire”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.
Reprezentantul proiectantului a prezentat conceptele care au stat la baza soluțiilor de amenajare pentru spațiile Centrului Cultural Negrești-Oaș, inclusiv randări de prezentare a soluțiilor.
Sala de spectacole / proiecţie cinema, care va avea 305 locuri + 12 locuri pentru persoane cu dizabilități motorii, va fi dotată cu aparatură specializată pentru iluminat de scenă, sisteme de sunet și de proiecție cinema.
Sala multifuncţională cu o capacitate maxima de 75 locuri pe scaune va fi dotată cu un panou de proiecție acționat electric, panou pe care vor putea fi facute proiecții video dintr-un proiector suspendat și adăpostit în tavanul suspendat, într-o cutie cu deschidere automatizată.
Conceptul de amenajare a bibliotecii orășenești propune o varietate de zone, cu modalități de utilizare specifice mai multor grupuri de vârstă și cu o conformare care să deservească atât studiului individual, cât și, local, studiului / lucrului în echipă. Zona de acces va fi prevăzută cu panouri decorative acustice de perete, peretele sudic fiind microperforat după chipul lui Mihai Eminescu. Amenajarea zonei de lectură de la parter va fi împărțită în 2 zone configurate pentru utilizarea ei de către copii pe de o parte și de către adulți pe de altă parte.
Din punct de vedere a mobilării bibliotecii, zona de carte (publicații periodice, carte copii și carte pe domenii științifice) a fost configurată la nivelul parter, pentru o accesibilitate sporită, și dotată cu o stație de căutare computerizată. Zonele de studiu sunt configurate în funcție de nevoile utilizatorilor: zonă de lectură ludică pentru copii, zonă lectură periodice, zone studiu individual, zone studiu în echipă, zone studiu cu ajutorul calculatoarelor.
Dotări tehnice
Sistemele de dotare tehnică propuse asigură o funcționare competitivă, monitorizată și în deplină siguranță a multiplelor zone și funcțiuni ale Centrului Cultural.
În parcajul subsolului a fost prevăzut un sistem de parcare cu plată, cu control acces și unitate automatizată de plată.
Birourile administrative sunt dotate cu calculatoare, terminale de telefonie și, în birourile de secretariat și administrație bibliotecă, cu imprimante.
Biblioteca este dotată cu o rețea de calculatoare în folosul utilizatorilor, cu o unitate de căutare, toate administrate prin serverul din biroul IT.
Zona de caserie va fi completată cu un sistem automat de ticketing pentru spectacole, și de 4 panouri digitale de prezentare și asistare cu informații a publicului.
Sala multifuncțională mică va fi dotată cu un sistem de proiecție video și un sistem de sunet care să susțină scenarii de utilizare multiple (seminarii, conferințe, proiecții multimedia, activități artistice și sportive).
Sala de spectacole va fi dotată cu un sistem de proiecție cinematografică 3D, sistem de sunet Dolby Surround, pentru a fi clasificată ca sală de cinematograf de categoria 0-I.
O altă dotare importantă a sălii de spectacole va fi sistemul de sunet pentru spectacole live (concerte muzicale diverse, dansuri, conferințe, teatru, forumuri, festivități etc.), cu o componentă importantă – sistem de traducere simultană în 2 limbi pentru 50 de utilizatori.
Un sistem de lumini de teatru și spectacole va fi implementat pentru asigurarea suportului tehnic necesar punerii în scenă a unor producții artistice de înaltă ținută.
În finalul prezentării, negreștenii au venit cu propuneri și observații.
Lucrările la Centrul Multicultural Negrești-Oaș au început în luna august 2015, iar în acest moment construcția se află în stadiu avansat.
Centrul cuprinde sală de spectacole și teatru, sală de conferințe, bibliotecă, cinematograf, spații de relaxare pentru tineri, galerii pentru expoziții și parcare subterană.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii