Imprimă această pagină

A fost lansată cartea ”Auxiliar pentru Sanitarii pricepuți; Educație pentru sănătate; Voluntariat Invictus și Milostivul Samarinean”, la Castelul din Carei

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Într-o atmosferă caldă și familială a avut loc, miercuri, 21.02.2018, începând cu orele 17.00, lansarea cărții „Auxiliar pentru Sanitarii pricepuți; Educație pentru sănătate; Voluntariat Invictus și Milostivul Samarinean” scrisă de prof. Carmen Maria Dindelegan și as. med. Ildiko Mariana Culcean. Evenimentul s-a desfășurat în Sala de Simpozioane a Castelului Karolyi și a fost moderat de bibl. Nicoleta Latiș.
După un cuvânt de bun venit al moderatoarei, Voluntarii Invictus din Carei au prezentat un moment inedit în care au evidențiat aspecte din istoria Invictus România, precum și idealurile și devizele acestei asociații. Au încheiat cu interpretarea unor cântece patriotice dedicate Centenarului Marii Uniri. Doamna prof. Carmen Maria Dindelegan a înmânat diplomele acordate de Invictus România voluntarilor careieni pentru implicarea în activități specifice.
Prezentarea volumului lansat a fost realizată de bibl. Nicoleta Latiș. Aceasta a făcut o scurtă descriere a conținutului cărții remarcând tema voluntariatului care este liantul dintre părțile ce par distincte la o primă privire, apoi a dat cuvântul autoarelor.
Ildiko Mariana Culcean, as. med, a evidențiat importanța cunoștințelor minime de prim ajutor. Acestea, uneori, pot face diferența între viață și moarte. Astfel a subliniat rolul major pe care îl joacă participarea elevilor la activitățile de voluntariat, cu precădere la concursurile „Sanitarii pricepuți”.
Carmen Maria Dindelegan a explicat celor prezenți de unde a pornit ideea cărții, cât de importantă a fost experiența dobândită în calitate de coordonator al echipajului „Sanitarii Pricepuți”, experiență pe care a fructificat-o în cartea lansată prin teste și explicații clare. A reiterat importanța voluntariatului în educația școlară și nu numai. A subliniat rolul Invictus România și importanța pe care o are voluntariatul în aceasta asociație pentru elevii săi.
La final, a fost proiectat un emoționant material video realizat de gemenele Verdeș Loredana și Verdeș Laura, membre fondatoare ale Invictus Carei.
Evenimentul a fost organizat de Centrul de Promovare a Turismului Cultural.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii