Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Secția română a Teatrului de Nord joacă nouă spectacole în această săptămână

Secția română a Teatrului de Nord joacă săptămâna aceasta, 16 - 21 aprilie 2018, nouă spectacole pentru copii, elevi și adulți.

”O noapte furtunoasă” se joacă în abonamentele pentru elevii de liceu, pentru cei mici s-a programat ”Scufița Roșie”, elevii de gimnaziu vor vedea ”Im'Programa”, spectacolul de improvizație pe teme școlare.
Joi, 19 aprilie, la ora 19.00 în Sala Mare, se joacă ”Consiliu de familie” de Cristina Clemente, regia Theodor-Cristian Popescu. Spectacolul a fost inclus în programul primei ediții a festivalului MAFESZT organizat de MASZÍN (Uniunea Teatrelor Maghiare din România - fondată în 2017), care are loc la Satu Mare în perioada 19-23 aprilie.
Vineri, 20, și sâmbătă, 21 aprilie, de la ora 19.00, în Sala Studio, s-a programat spectacolul ”Nebunul şi călugăriţa” de S. I. Witkiewicz, regia Vadas Lászlo. La aceste două reprezentații sunt invitați abonații care au optat pentru spectacolul ”Hocus Focus” în abonamente (spectacol care se amână din motive tehnice).
CONSILIU DE FAMILIE de Cristina Clemente
Traducerea: Luminița Răuț-Voina
Regia artistică: Theodor-Cristian Popescu
Scenografia: Bogdan Spătaru
Light design: Lucian Moga
Concept percuție: Gabriel Koka
Distribuția:
Jimena - Ioana Cheregi
Gonzalo - Romul Moruțan
Ramon - Radu Botar
Mariana - Anca Similar
Nicolas - Andrei Stan

La acest spectacol este valabil abonamentul ”Radu Sas”
Durata: 1 h, 30 min.
Spectacol cu titrare in limba maghiară
Prin ”Consiliu de familie”, propunem publicului zona de intersecție a două teme ce preocupă societatea contemporană în cel mai înalt grad: familia și democrația. Scena reprezintă o casă în care familia s-a mutat recent. Fiecare membru al familiei tinde să ocupe acest spațiu pentru ceea ce-l interesează pe el/ea, pentru o activitate specifică. Democrația ca formă de administrare a activităților acestei familii apare astfel ca o necesitate: un spațiu al dialogurilor, al negocierilor, al compromisurilor, care întrerup temporar cacofonia acțiunilor, încercând să descopere principii de organizare acceptate majoritar, dacă nu unanim. Lucru adesea complicat, uneori imposibil. Iar când membrii familiei dovedesc indiferență, egoism și rea-credință, calea spre dictatură devine singura opțiune. (Theodor-Cristian Popescu)


NEBUNUL ȘI CĂLUGĂRIȚA de Stanisław Ignacy Witkiewicz.
Regia artistică: Vadas Lászlo
Scenografia: Albert Alpar
Dramaturg: Maria Chirilă
Distribuția: Ciprian Vultur, Roxana Fânață, Stelian Roșian, Alina Negrău, Cătălin Mareș, Radu Botar, Tibor Székely, Cristian But, Narcis Bliderean
Durata: 1 h
Spectacolul este inclus în abonamentele opționale (înlocuiește spectacol ”Hocus Focus”)
Piesa ”Nebunul şi călugăriţa” sau „Nu există rău care să nu se preschimbe într-un rău şi mai mare”, scrisă în 1923, are drept erou o figură clasică pentru Witkiewicz: un poet aclamat, aflat într-un cămin psihiatric, a cărui voce este anihilată de autorităţile absurde ale birocraţiei ştiinţifice şi ale bisericii. Pentru Witkiewicz este irelevant dacă poetul este un vizionar sau un impostor; conform propriilor convingeri, orice impuls artistic se manifestă inevitabil la graniţa nebuniei.
”Nebunul şi călugăriţa” este un manifest, o concluzie sumbră a unei analize minuţioase a trecutului, prezentului, dar şi a viitorului societăţii, care în viziunea autorului poate fi prezis cu uşurinţă prin simpla analizare a evenimentelor trecute.
Informații, rezervări, bilete:
Agenția Teatrală, str. Horea nr. 6
telefon: 0261712106; e-mail: agențAceastă adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.   
Bilete online: https://www.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2200/Teatrul-de-Nord-Satu-Mare 

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii