Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Spectacol al Teatrului ”József Attila” din Budapesta, la Satu Mare

Marți, 12 iunie, începând cu ora 19.00, evoluează pe scena mare a Teatrului de Nord Satu Mare, trupa Teatrului ”József Attila” din Budapesta cu spectacolul ”Cireșul cu tulpină neagră” în regia lui Kerényi Imre laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari.

Piesa, prezentată pentru prima dată în anul 1930 la Teatrul Vígszínház din Budapesta și semnată de Hunyady Sándor, este considerată una dintre cele mai reușite opere ale dramaturgului, o lucrare în care mereu actuala temă a dragostei este prezentată în contextul celui mai traumatic eveniment al secolului, reflectând faptul că Trianonul este o problemă nu doar a celor câtorva state afectate, dar și a cetățenilor acestora.

Regia artistică: Kerényi Imre laureat al premiilor Kossuth și Jászai Mari, artist emerit, decor: Götz Béla, laureate al premiului Jászai Mari, costume: Kovács Yvette Alida. 

La începutul povestii, maghiarii stăpânesc localitatea Bácska, însă prieteniile și dragostea se leagă nu după naționalitate. În locuința cuplului sârb, Irina și Dușan, este oaspete frecvent unul dintre prietenii lor: judele maghiar, care, în secret, este îndrăgostit de stăpâna casei. Frumoasa Irina îl place și ea, la rândul ei, pe bărbatul maghiar, însă își ascund amândoi sentimentele unul față de celălalt. În cazul lor, istoria este, într-adevăr, un moment de răscruce, căci, în momentul în care sârbii preiau stăpânirea în localitate, judele maghiar trebuie să fugă. Ce se întâmpla oare cu prietenia gelosului soț sârb și al tânărului maghiar? Își urmează oare dragostea tânăra sârboaică?

Distribuția: Rékasi Károly, Nemcsák Károly laureat al premiului Jászai, artist emerit, Pikali Gerda, Kocsis Judit laureat al premiului Jászai, Korponay Zsófia, Turek Miklós, Vaszkó Bence, Előd Álmos, Blazsovszky Ákos, Ujréti László laureat al premiului Jászai, Botár Endre, Holczinger Szandra, Fila Balázs, Betz István, Rusz Milán, Chajnóczki Balázs, Láng Józseg laureat al premiului Jászai /Kiss Gábor, Suki István, Suki Benedek, Brunczlík Péter și Király Sándor.  

Bilete pentru spectacolul caritabil se pot achiziționa la agenția teatrală de pe strada Horea, de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00, sâmbătă între orele 10.00 și 13.00, respectiv cu o oră înaintea începerii spectacolului. Pentru informații suplimentare: telefon 0261-712106 sau e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii