TRANZIT FESZT 2018 | Festivalul de teatru începe azi cu o paradă în centrul Sătmarului

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Festivalul Internațional Multicultural de Teatru TRANZIT FESZT 2018, se deschide azi, 28 septembrie, de la ora 16.00 cu o imensă paradă a personajelor cunoscute de sătmăreni care va anima orașul, din Centru Nou până pe strada Horea.

Teatrul Municipal Baia Mare joacă astăzi în Sala Studio, la ora 17.00, primul spectacol din festival, ALBASTRU.GALBEN.ROȘU de Radu Macrinici, cea mai bună piesă românească a anului 1997, premiu acordat de UNITER şi Casa Regală a României.
La ora 18.00, în Casa de Cultură, Teatrul Yorick din Târgu Mureș joacă spectacolul bilingv MARÓ de Székely Csaba, regia Ándi Gherghe, care prezintă în cheie ironico-parodică complexitatea relaţiilor inter-etnice româno-maghiare.
Spectacolul face parte și din proiectul caștigător AFCN al Teatrului de Nord: FocusDrama:Ro. De la ora 20.00, în Sala Mare a Teatrului de Nord, încheie prima zi de festival ALICE, adaptare după Lewis Carroll, regia Bocsárdi László, Teatrul Tamási Áron Sfântu Gheorghe.
Sâmbătă 29 septembrie, Teatrul Trap Door din Chicago (SUA) vine cu OCCIDENT EXPRESS de Matei Vișniec, regia Szabó K. István, spectacol în limba engleză titrat în română și maghiară. Sunt programate două reprezentații, de la orele 16.00 și 20.00, la Casa de Cultură (cu publicul pe scenă). JULIETA – UN DIALOG DESPRE IUBIRE de Visky András, regia Szabó K. István, de la Teatrul National Csokonai Debrecen, este programat la ora 18.00, în Sala Mare a Teatrului de Nord (spectacol titrat în limba română). Reactor de creație și experiment din Cluj joacă de la ora 21.00, la Studio, ÎN UMBRA MARELUI PLAN, regia Catinca Drăgănescu, în care vedem cum comunismul și dictatura au influențat deceniile de după înlăturarea regimului. Spectacol face parte din programul cultural 100 de ani de România. Istorii secundare și din proiectul FocusDrama:Ro.
Duminică 30 septembrie, Teatrul Figura Studio din Gheorgheni are două reprezentații la Casa de Cultură cu spectacolul MARTIRI, regia Keresztes Attila, de la orele 15.00 și 21.00 (cu publicul pe scenă și titrare în română). Studio Act Oradea joacă de la ora 17.00, la Sala Studio, monodrama VĂ PLAC BANANELE, TOVARĂȘI?, regia Andi Gherghe, o satiră la adresa comunismului românesc, câștigătoare a Premiului regional pentru Europa la Concursul internațional de scenarii radiofonice BBC, în 2009. Spectacolul face parte din proiectul FocusDrama:Ro. Ziua se încheie cu un spectacol-dans din Sfântu Gheorghe, To_R (Pomană), regia Frenák Pál, în Sala Mare, la ora 19.00.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii