Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
banner draxkmaier satu mare

PREMIERĂ. Cursuri de robotică oferite de Smart Academy Satu Mare pentru copiii sătmăreni

În weekend s-a deschis la Satu Mare primul HUB de educaţie iSTEM din oraş, cu un curs demo gratuit de robotică anume pentru copii.

Smart Academy este situat pe strada Inăului nr. 7 în municipiul Satu Mare și este un hub de educație iSTEAM, unde inovația, știința, tehnologia, ingineria, arta și matematica se îmbină sub forma unor activități, proiecte și experiențe de învățare practice și distractive pentru copii între 6 și 14 ani.

”Suntem beneficiarii unei finanţări din fonduri europene de peste 60.000 euro, bani pe care i-am investit în echipamente. La Smart Academy folosim cele mai noi şi moderne gadget-uri iar cursurile se vor ţine într-o sală dotată cu adevarat modern.
Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere pentru a organiza cursuri de Robotică (pentru copii între 9 si 14 ani), cursuri de programare (pentru copii între 9 si 14 ani) şi cursuri de STEAM (Ṣtiinţă, Tehhologie, Inginerie, Artă şi Matematică) pentru copii care au vârstă minima de 6 ani”, potrivit celor declarate de Dorel Popa, co-fondator Smart Academy Satu Mare.

Practic, cursurile sunt adresate copiilor între 6 si 14 ani şi se vor organiza în module de câte 3 luni, iar la un curs pot participa între 6 şi 10 copii. Frecvenţa unui curs este de o data pe săptămână, iar durata este de 90 minute.

La cursurile de Robotică copiii dobândesc cunoștințe despre concepte de fizică, electronică și programare, care îi ajută în dezvoltarea imaginației și competențelor în domeniul roboticii. Astfel, aprofundăm următoarele etape de cunoaștere - fizică, electronică, explorarea robotului și rezolvarea autonomă de probleme cu ajutorul lui, crearea de mașinării sau sisteme de la 0, proiecte care au aplicabilitate în viața reală. De asemenea, explorăm universul Internet of Things și tehnologii precum Arduino, WiFi, Bluetooth și cum ne pot ajuta în viața de zi cu zi, dar mai ales, impacta viitorul.

La cursurile de Programare copiii învaţă noțiuni de bază despre programare (variabile, bucle, secvențe logice etc.) și le pot aplica în cadrul unor programe complexe în Lightbot, Make Art, Scratch și MIT App Inventor, învață să își creeze o pagină web în HTML, CSS și JavaScript și explorează rezolvarea unor probleme reale din viața de zi cu zi, prin programarea unor aplicații web.

Cursurile de STEAM sunt prezentate copiilor sub forma unor povești și provocări în care fac cunoștință cu roboți, află lucruri despre lumea înconjurătoare (cum creăm mașinării, la ce ne ajută, cum putem face lumea un loc mai bun folosindu-ne de tehnologie), construiesc invenții sau își dezvoltă abilități de gândire logică și structură, învățând să programeze vizual.

Pentru participarea copiilor sătmăreni la oricare dintre cursurile menționate mai sus, programările se pot face la numărul de telefon 0752190663 şi la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii