banner draxkmaier satu mare

Evaluarea Națională | Cel mai mare absenteism s-a înregistrat în centrele din Beltiug, Andrid și Moftinu Mic

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La Evaluarea Națională sesiunea 2020 nu s-au prezentat la examen 16,5% din totalul elevilor înscriși, față de 15% în sesiunea din 2019.

Centrele de examen cu ponderea cea mai mare de absenți la Evaluarea Națională din anul curent sunt:

  • Școala Gimnazială "Viorel Sălăgean" Beltiug;
  • Școala Gimnazială Andrid;
  • Școala Gimnazială "Mihai Viteazul" Moftinu Mic;

Menționăm că într-un centru de examen au fost arondați absolvenți ai clasei a VIII-a din mai multe școli gimnaziale.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. 

Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele obținute de elevi în urma susținerii Evaluării Naționale cu anonimizarea numelui și prenumelui. Este prima dată de la intrarea în vigoare a RFPD când notele / rezultatele candidaților vor fi afișate astfel. La finalul probei din 17 iunie, candidații au primit Codurile individuale, care corespund numelui și prenumelui. Pe baza codului unic, fiecare candidat își va putea vedea rezultatul obținut la examen. Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00-19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00-12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii