Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Ministrul Educației anunță că elevii vulnerabili și profesorii bolnavi nu vor reveni în școli

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, a făcut astăzi o serie de precizări cu privire la scenariile în care școlile ar putea redeschise, din 8 februarie, o decizie finală în acest sens urmând să fie luată marți, 2 februarie.

”Ne concentrăm atenția pentru pregătirea școlilor, în eventualitatea unei decizii favorabile mâine. Va trebui să fie urmată de un ordin comum al ministrului Educației și ministrul Sănătății. Concetrarea atenției se va face pe protectie împotriva COVID, cât și pe protecție împotriva pericolului de incendiu”

Ministrul Sănătății a explicat și în ce condiții ar putea reveni elevii la cursurile fizice și a explicat că nu toți vor avea voie să revină în bănci:

”Elevii care au vulnerabilități medicale, aceștia vor trebui să aibă asigurat procesul de predare online. Elevii care prezintă simptome, recomandarea este de a rămâne acasă. Elevii care au vulnerabilități în familie, și pentru acestia vom avea obligația de a asigura predarea online”

Profesorii care prezintă simptome, caz în care lucrurile vor trebui analizate ca atare, când profesorul are vulnerabilități cronice, programul va trebui adaptat, astfel încât elevul să aibă programul online într-o singură zi. (…) Dacă avem profesorul de matematică cu intedicție de a veni la școală, orele de matematică vor fi grupate într-o singură zi a săptămânii”

Cele cinci categorii de profesori și elevi care vor face cursurile tot de acasă și dacă se deschid școlile

  • elevii care au vulnerabilități medicale
  • elevii care prezintă simptome de Covid
  • elevii care au aparținători în familie cu vulnerabilități
  • profesorii cu vulnerabilități medicale
  • profesorii care prezintă simptome de Covid

”Programul orar trebuie realizat de școală astfel încât elevii să aibă orele online grupate. Acest lucru este valabil doar în ipoteza în care se va decide ca elevii să revină în școli din 8 februarie”, a mai spus Cîmpeanu. 

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii