Imprimă această pagină

CN ”Ioan Slavici”, printre cele 100 de școli coordonatoare pentru Bazele de Practică Pedagogică

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Colegiul Național ”Ioan Slavici” Satu Mare se află printre cele 100 de școli coordonatoare pentru Bazele de Practică Pedagogică, baze care vor coordona la rândul lor între 4 și 6 unități de învățământ.

Bazele de Practică Pedagogică se constituie în jurul unei unități de învățământ preuniversitar liceal cu statut de școală de aplicație, denumită școală de aplicație coordonatoare, care încheie acorduri de parteneriat cu alte unități de învățământ, în scopul organizării și desfășurării activităților de practică pedagogică și de mentorat didactic, constituind un consorțiu școlar.

Caracteristicile unei școli de aplicație:

- au profil pedagogic;

- au un alt profil decât profilul pedagogic și fac dovada:

a) existenței unor cadre didactice cu statut de profesori mentori și/sau profesori cu experiență didactică și cu activitate metodică;

b) existenței unei baze materiale adecvate organizării și desfășurării stagiilor practice pedagogice din cadrul programelor de formare inițială și continuă;

c) accesibilității și versatilității instrumentelor, resurselor și mijloacelor educaționale;

d) participării la programe/proiecte educaționale internaționale de mobilitate a elevilor și a cadrelor didactice, de tip Erasmus, eTwinning, alte proiecte și programe organizate de organisme internaționale cu profil educațional, științific sau cultural.

 

Conform regulilor publicate, directorul sau directorul adjunct al unității de învățământ coordonatoare este coordonatorul Bazei de Practică Pedagogică.

Profesorul mentor coordonator din cadrul BPP este un profesor încadrat la școala de aplicație coordonatoare, care predă discipline pedagogice sau care are experiență metodică relevantă/de mentorat didactic în specialitatea uneia dintre disciplinele la care se organizează și se efectuează stagii practice pedagogice/activități pedagogice.

În cadrul BPP va fi selectat un număr adecvat de profesori mentori care să asigure organizarea și desfășurarea activităților de mentorat didactic.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii