Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Nicio relaxare nu se aplică în școli. Iohannis: Noi păstrăm în continuare scenariul verde, galben, roșu

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

România va avea o relaxare a restricțiilor „pas cu pas”, însă „în privința școlilor se aplică normele de până acum”, a declarat în această seară președintele Klaus Iohannis. 

Relaxarea restricțiilor începe cu eliminarea purtării măștii în exterior din 15 mai, cu excepția piețelor, târgurilor sau a stațiilor de transport public. A doua măsură, care intră imediat în vigoare este eliminarea restricțiilor de circulație noaptea. Simultan se elimină orice restricție asupra programului agenților comerciali, deci magazinele vor reveni la programul normal pe care l-au avut.

„În final o remarcă legată de școli: noi păstrăm în continuare normele care țin de rata de incidență, deci avem în continuare scenariul verde, galben, roșu, aceste lucruri se aplică ca și până acum. Este previzibil ca în următoarele săptămâni majoritatea localităților să intre în scenariul verde și în acest fel majoritatea elevilor se vor întoarce fizic în școli. Deci în privința școlilor se aplică normele de până acum, însă relaxările care sunt valabile sunt evident valabile pentru toată lumea. Este foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii În școală și este foarte de dorit ca anul școlar să se încheie cu majoritatea românilor vaccinați”, a declarat Iohannis la finalul conferinței de presă.

Amintim că scenariul roșu nu mai există în școli, acesta a fost desființat pe 29 aprilie prin comasare cu scenariul galben, după ce ministerele Educației și Sănătății au decis ca toți elevii de ani terminali să vină fizic la școală cu efective întregi.

„După data de 10 mai se vor întoarce în clase cu prezență fizică toți elevii din anii terminali, practic cele două scenarii, galben și roșu, au fost comasate într-un singur scenariu care e valabil peste rata de infectare 1 la mie”, a declarat atunci la Pro Tv ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii