Banner blato Livrare1 
banner simple shop

FOTO | ”Citește-mi 100 de povești!”, o campanie a IPJ Satu Mare desfășurată la Grădinița nr. 13

Grădinița cu Program Prelungit nr. 13 Satu Mare a fost săptămâna trecută gazda polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare – structura prevenire și relații publice – în continuarea programului de literație ,,Citește-mi 100 de povești!”, desfășurat în colaborare cu Ministerul Educației, Ministerul Culturii și asociația Ovidiu Ro.

Programul își propune să stimuleze lectura în rândul copiilor, urmărind dezvoltarea unor abilități și formarea unor deprinderi de viață și totodată, conștientizarea de către cei mici a valorilor morale care stau la baza formării caracterului . 

 

Prin implicarea comunității locale, respectiv a polițiștilor în demersurile întreprinse în cadrul programului, se dorește atât informarea celor mici cu privire la măsurile preventive din domeniul victimizării minorilor, cât și transmiterea unor mesaje preventive, sensibilizarea acestora referitor la aspectele fundamentale ale conviețuirii în cadrul grădiniței, familiei, în comunitate.

 

Poveștile care au fost lecturate preșcolarilor din grădiniță au fost adaptate particularităților de vârstă și individuale, constituind adevărate lecții de viață, implicând personaje care pot reprezenta modele de urmat în societate, exemple concrete de manifestare a unor trăsături de caracter ca: prietenie, ajutorare, bunătate, modestie, stil de viață sănătos.

 

Lectura poveștilor și discuțiile care au urmat pe baza aprecierii conduitei personajelor au avut rolul de a transmite anumite informații despre calitățile morale ale oamenilor interpretate de personajele – animăluțe, fiind percepute atât cu mintea, dar mai ales cu sufletul. 

Totodată, s-a urmărit și sensibilizarea participanților, transmiterea unor mesaje preventive referitoare la siguranța lor acasă, la grădiniță, pe stradă, la locurile de joacă și în societate.

 

Întâlnirile polițiștilor cu cei mici, desfășurate într-o atmosferă de joacă, au fost apreciate în unanimitate ca deosebit de eficiente atât din perspectiva caracterului informativ, dar și al caracterului formativ, puterea exemplului personal deținând un rol fundamental în captarea atenției.

 

Fiind fascinați de uniforma de polițist, de echipamentul din dotare, dar și de aspectele prezentate vizând munca pe care polițiștii o desfășoară pentru binele și siguranța cetățeanului, preșcolarii și-au manifestat dorința de a îmbrățișa meseria de polițist, asigurându-ne pe noi, polițiștii, dar și cadrele didactice de responsabilitate lor, de modelele de comportament pe care le vor pune în practică, de conduitele lor conforme normelor de conviețuire în societate.

 

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii