Imprimă această pagină

Elevi din Olanda și Germania, în vizită la Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Viceprimarul municipiului Satu Mare, Doina Feher, a primit azi, 25 septembrie, vizita unui grup de elevi din Olanda și Germania.
Elevii au fost însoțiți de directorul Liceului Tehnologic “Constantin Brâncuși”, prof. Daniela Șimon și de directorul adjunct prof. Olimpia Pop, unitatea de învățământ fiind partener al celor două țări în cadrul proiectului Erasmus +
”În deschiderea întâlnirii care a avut loc în sala de ședințe a Consiliului Local, viceprimarul Doina Feher a ținut să le ureze tinerilor un călduros “Bun venit!”, după care a urmat o scurtă prezentare a municipiului Satu Mare, mai cu seamă că, cei aproape 20 de elevi se aflau pentru prima dată în municipiul reședință de județ. De asemenea, la finalul vizitei, elevii au fost însoțiți de viceprimarul Doina Feher în turnul Palatului Administrativ, având în vedere dorința acestora de a urca la etajele superioare ale clădirii care este a doua cea mai înaltă clădire din țară”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.
Proiectul Erasmus + cu tema “ În căutarea fericirii“ a debutat în 2016 și se va încheia în 2018. În toată această perioadă țările participante între care Olanda, Germania, Turcia și România realizează schimburi de experiențe, workshop-uri implementate de școlile partenere, întâlniri interculturale, vizite la diferite instituții publice, cămine de bătrâni și asociații cu implicare în procesul educațional. Scopul proiectului este de a reduce abandonul școlar, reducerea ratei absenteismului prin promovarea activităților plăcute de învățare și prin întâlniri sociale care să promoveze diversitatea și multiculturalitatea.
În municipiul Satu Mare, elevii veniți din Olanda și Germania împreună cu elevii Liceului Tehnologic “Constantin Brâncuși” și-au propus să construiască o “cameră a fericirii” unde vor fi organizate diferite activități și workshop-uri dedicate dezvoltării de strategii și metode de predare pentru a se reduce rata abandonului școlar timpuriu, cât și pentru a crește gradul de conștientizare a diversității culturale prin interacțiuni directe.

Până vineri, elevii din Olanda și Germania vor mai vizita diferite clădiri, bisericii și alte obiective turistice din Centrul Vechi al municipiului, cât și Căminul de bătrâni din Viile Satu Mare unde vor desfășura o activități interactive dedicate seniorilor.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii