Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 14 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 212

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 213
Imprimă această pagină

CN "Mihai Eminescu" se mândrește cu opt elevi de aur

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La Colegiul Național ”Mihai Eminescu” a avut loc azi o conferință de presă la care au fost prezenți elevii și profesorii care au obținut, la olimpiade școlare pe discipline, premiile cele mai valoroase, adică premii sau mențiuni acordate de Ministerul Educației Naționale.

Conferința de presă a avut loc în prezența conducerii Colegiului, directorul Liviu Rotaru și directorul adjunct, Nicoleta Cherecheș.
Astfel, opt elevi ai CN ”Mihai Eminescu” au obținut premii și mențiuni MEN, la etapa națională a olimpiadelor școlare (an școlar 2017-2018, până în 17 apr. 2018).

Lectura ca abilitate de viață

DAN ALEXANDRA NICOLETA, clasa a XII-a B, premiul II, coordonator prof. SEICEAN DELIA
RUBA MARIA SILVIA, clasa a X-a D, premiul III, coordonator prof. ZIMAN DORINA
Ambele eleve sunt calificate la Olimpiada Internațională de Lectură, 2018.

Fizică
POPAN COSMIN ANDREI, clasa a VII-a, premiul II și medalie de aur a Societății Române de Fizică (SRF), coordonator prof. SOLSCHI VIOREL

Biologie
NASTAI MIHNEA, clasa a IX-a D, premiul III, coordonator prof. dr. GROZA LAURA (CNME, CJE).
Elevul este selectat în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene – 2019 (EUSO).

Informatică
UZUM RĂZVAN VIOREL, clasa a VIII-a, mențiune și medalie de argint, coordonator prof. ȘANDOR NICOLETA (CNME, CJE).
COROIAN DAVID NICOLAE, clasa a IX-a B, mențiune și medalie de aur, coordonatori prof. DURLA PAȘCA ELENITA (CNME), prof. ȘANDOR NICOLETA (CJE)

Limba engleză
LUNGU ALEXANDRA CRISTINA, clasa a XII-a A, mențiune, coordonator prof. CSIRAK MIRABELA

Limba și literatura română
RUBA MARIA SILVIA, clasa a X-a D, mențiune, coordonator prof. ZIMAN DORINA

 

Gânduri de azi ale elevilor eminescieni premiați la nivel național de Ministerul Educației Naționale

DAN ALEXANDRA NICOLETA
(Lectura ca abilitate de viață, Premiul II, calificare la etapa internațională, clasa a XII-a)

„Când eram mică, adică prin ciclul gimnazial, mă uitam la elevii olimpici din clasele mai mari ca la niște supraoameni, în sensul înțeles de Nietzsche, acela de oameni înzestrați cu puteri neobișnuite, care au capacitatea de a înțelege meandrele întregului univers. Nu pot să spun că mi-am propus vreodată să fiu olimpică. Deși i-am admirat pe cei care aveau acest statut, a deveni olimpică nu a reprezentat un scop pentru mine. Faptul că totuși am ajuns să particip la etapele județene și naționale ale olimpiadelor, a fost, mai degrabă, un complot al sorții. M-a fascinat dintotdeauna lumea cărților, în labirintul căreia mi-a plăcut să mă las purtată. Eram nerăbdătoare să înfrâng, precum Tezeu, Minotaurul, iar firul Ariadnei m-a condus cumva, fără voia mea, pe drumul olimpiadelor.”

RUBA MARIA SILVIA
(Lectura ca abilitate de viață, Premiul III, calificare la etapa internațională; Limba și literatura română, Mențiune, cls. a X-a)

„Participarea la etapa națională a acestor două olimpiade reprezintă în sine o mare bucurie pentru mine, fiind ocazia de a întâlni tineri frumoși, inteligenți, cultivați, cu care împărtășesc aceeași pasiune pentru literatură, filosofie, artă și cultură. Faptul că mă aflu printre ei înseamnă că sunt în locul cel mai potrivit pentru mine, iar calificarea mea pe locurile 3, respectiv, la nivel național, este o satisfacție în plus.”

POPAN COSMIN ANDREI
(Fizică, Premiul II și medalie de aur a Societății Române de Fizică, clasa a VII-a)

„În calitate de olimpic medaliat la Olimpiada de Fizică, cât și de elev la Colegiul Național Mihai Eminescu, vreau să le mulțumesc pentru tot ajutorul acordat tuturor profesorilor care s-au implicat în pregătirea mea la această olimpiadă și nu numai. Fără dumnealor, cu siguranță nu aș fi ajuns unde sunt acum. Participarea la concursuri și olimpiade este pentru mine nu doar un mijloc de autoevaluare, ci și o oportunitate de a vizita orașe și chiar țări străine, formând prietenii cu alte persoane care au aceleași pasiuni ca și mine. Doresc să le transmit și elevilor un mesaj: Toți oamenii au părți bune și părți rele, de aceea e important pentru fiecare să își găsească un domeniu (fie el materie școlară, sport sau artă) care îl pasionează și să muncească cu sârguință în acea direcție pentru a putea ajunge, în final, să fie mulțumit de propriile realizări și să își aleagă o carieră unde va munci cu plăcere.”

NASTAI MIHNEA

(Biologie, Premiul III, selectat în lotul lărgit al României pentru Olimpiada Internațională de Științe a Uniunii Europene – 2019, clasa a IX-a)

„În ceea ce privește pregătirea pentru olimpiadă, deoarece biologia este în mare parte o disciplină teoretică, consider că este foarte important să fii autodidact. Evident, nu trebuie să lipsească ambiția și o pasiune pentru științele reale.”

 UZUM RĂZVAN VIOREL

(Informatică, mențiune și medalie de argint, clasa a VIII-a)

„Sunt Uzum Răzvan Viorel, elev în clasa a VIII-a, la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Mi-am ocupat un loc în această clasă în urma testării pentru clasa a V-a. Fiind foarte sociabil și sincer, m-am integrat perfect în colectivul de elevi ambițioși și dornici de performanță. Informatica este pasiunea mea și am fost stimulat de doamna dirigintă, profesor Nicoleta Șandor, care ne predă informatica, să particip la toate concursurile și olimpiadele județene și naționale. Tot la inițiativa dumneaei particip săptămânal la Centrul Județean de Excelență. În urma muncii perseverente și a pasiunii pentru informatică, rezultatele nu s-au lăsat așteptate. La olimpiada națională de informatică de anul trecut, ținută la Sibiu, am obținut medalia de bronz, iar anul acesta am participat tot la faza națională, ținută la Târgu Jiu, unde am obținut medalia de argint. Consider că performanța de anul acesta este o încununare a eforturilor depuse de mine prin studiul individual. Acestor eforturi li se adaugă cele ale domnilor profesori de la clasa noastră, care n-au uitat să ne felicite pentru medaliile și mențiunile obținute. Performanțele naționale nu ne fac cinste numai nouă, ci și colegiului de renume cel care este Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare. La sfârșitul clasei a VIII-a, m-am hotărât să dau admitere la acest colegiu, urmându-mi pasiunea, informatica, profil de mare viitor, după părerea mea. Nu-mi place să dau sfaturi, dar sper să-mi urmeze exemplul și ceilalți elevi, care vin din urmă și care speră să-și ocupe un loc binemeritat în cadrul acestui colegiu. Le urez să nu se întoarcă din drumul ales și să fie presărat cu multe reușite!”

LUNGU ALEXANDRA CRISTINA
(Limba engleză, mențiune, clasa a XII-a)
„Încă din frageda-mi copilărie, limba engleză a devenit parte din mine. O căutam peste tot, dar și ea mă găsea mereu. După ani și ani, când poarta spre olimpiade și excelență mi-a fost deschisă, am știut că eu și engleza aveam să ne regăsim odată și pentru totdeauna, o legătură prea simplu spus permanentă, mai degrabă înlesnită și fortificată de trecerea timpului. Ne completăm una pe alta, ea dezvăluindu-mi o valoroasă rețetă a succesului: trup și suflet, dar și niște know-how.”

COROIAN DAVID NICOLAE
(Informatică, mențiune și medalie de aur, clasa a IX-a)

„Sunt pasionat de programare din clasa a V-a, când am participat pentru prima oară la Olimpiada Națională de Informatică. De atunci, în fiecare an, m-am calificat la faza națională a olimpiadei, unde am obținut două medalii de argint, una de bronz și o mențiune. Anul acesta am obținut cea mai bună performanță personală: locul 5, medalie de aur și mențiune. Pasiunea mea pentru informatică m-a determinat să particip la numeroase concursuri naționale și internaționale, unde am obținut multe premii. Aceste rezultate se datorează unei munci susținute, continue pe care am depus-o în ultimii 5 ani. Informatica a fost, este și va fi mereu principala mea pasiune și în viitor va deveni profesia mea.”
Ne mândrim în egală măsură și cu ceilalți elevi și profesori participanți la etapele naționale ale olimpiadelor, menționați în tabelele de mai jos, puse la dispoziția dvs., unde sunt menționate meritele fiecăruia.


Premii speciale obținute la etapa națională a olimpiadelor școlare (an școlar 2017-2018, până în 17 apr. 2018):

Nr.

crt.

Denumirea olimpiadei

Numele și prenumele

elevului

Clasa

Premiul obținut

Numele și prenumele

prof.  coord.

1.      

Olimpiada de limba italiană

MOIS VANESSA ALESIA

XI F

premiu special

Kiraly Irina

2.      

Olimpiada de geografie

TEREBEȘ LIVIU CRISTIAN

X B

premiu special

Mali Edita

3.      

Olimpiada de limba franceză

CIUPAC MIRUNA MARA

X D

mențiune specială

Molnar Mariana

4.      

Olimpiada de matematică

BOITOR-SOCOLAN TEOFIL

V

medalie de bronz SSM

Drd. Marciuc Daly

5.      

Olimpiada de matematică

ROATIȘ IRIS

XII A

medalie de bronz SSM

Dr. Blaga Alexandru

6.      

Olimpiada de matematică

ROMAN IOANA

X B

medalie de bronz SSM

Drd. Marciuc Daly

7.      

Olimpiada de fizică

SÂRBU LAURA MARIA

VI

medalie de bronz SRF

Brumboiu Mariana

8.      

Olimpiada de informatică

CARACIONI  OCTAVIAN LUCA

V

medalie de bronz

Șandor Nicoleta

9.      

Olimpiada de fizică

ARDELEAN ANDREI GAVRIL

X B

medalie de argint SRF

Solschi Viorel

 

Participări la etapa națională a olimpiadelor școlare (an școlar 2017-2018, până în 17 apr. 2018):

 

Nr. crt.

Denumirea olimpiadei

Numele și prenumele

elevului

Clasa

Numele și prenumele

prof.  coord.

1.      

Olimpiada de limba și literatura română

BURA IOANA ALEXANDRA

IX B

Ziman Dorina

2.      

Olimpiada Științele Pământului

ARDELEAN ANDREI GAVRIL

X B

Dr. Groza L, Domuț B., Solschi V, Mali E.

3.      

Olimpiada de fizică

ARTENI DAN

XI B

Rotaru Liviu

4.      

Olimpiada Științele Pământului

ARTENI DAN

XI B

Dr. Groza L., Domuț B., Rotaru L., Drd. Mareș C.

5.      

Olimpiada de biologie

CHEREGI PAUL

XII E

Dr. Groza Laura

6.      

Olimpiada de matematică

CHEREJI IULIA

X B

Drd. Marciuc Daly

7.      

Olimpiada de religie ortodoxă

CHIȘ ANDREA MARIA

IX E

Miclăuș Marian

8.      

Olimpiada de matematică

DAVID ALEX

VI

Drd. Marciuc Daly

9.      

Olimpiada de chimie

DORNEA RAREȘ GEORGE

X D

Domuț Bianca

10.   

Olimpiada Științele Pământului

DORNEA RAREŞ GEORGE

X D

Dr. Prodan A., Domuț B., Racolța O., Drd. Mareș C.

11.   

Olimpiada de geografie

DUCAI DAVID ALEX

XI B

Drd. Mareş Ovidiu

12.   

Olimpiada de chimie

ERDEI SERGIU ROMEO

IX D

Pop Claudia

13.   

Olimpiada de istorie

GOJE FLORENTIN THEODOR

XI F

Horșia Marius

14.   

Olimpiada de fizică

HOROTAN GRAȚIAN

XII B

Solschi Viorel

15.   

Olimpiada de istorie

HOTCA VLAD MIHAI

IX B

Cherecheș Nicoleta

16.   

Olimpiada de fizică

LOHAN LARISA

VI

Brumboiu Mariana

17.   

Olimpiada de fizică

MAN ANCA

VI

Brumboiu Mariana

18.   

Olimpiada de limba franceză

MANITA MANUELA GEORGIANA

XI F

Molnar Mariana

19.   

Olimpiada de limba engleză

MARCIUC ȘTEFANIA

X B

Csirak Mirabela

20.   

Olimpiada de informatică

MAXIM  GEORGIANA ELENA

XII B

Durla Pașca Elenita

21.   

Olimpiada de informatică

NOJEA RĂZVAN IONUȚ

VI

Șandor Nicoleta

22.   

Olimpiada de lingvistică Solomon Marcus

POP SEBASTIAN MIHAI

VIII

Seicean Delia

23.   

Olimpiada de matematică

POPAN COSMIN

VII

Dr. Blaga Alexandru

24.   

Olimpiada de religie greco-catolică

SABĂU MARIA FRANCISCA

X E

Dinga Gheorghe

25.   

Olimpiada de limba engleză

SANISLAI-URSU TEODORA

X A

Istrate Ramona

26.   

Olimpiada de informatică

TEREBEȘ  LIVIU CRISTIAN

X B

Șandor Nicoleta

27.   

Olimpiada de matematică

TOMȘE COSMIN

IX E

Dr. Miclăuș Gheorghe

28.   

Olimpiada de chimie

VEREȘ IASMINA FLORINA

X D

Domuț Bianca

1 comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii