Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

O problemă de dezbătut: Despre siguranța copiilor pe internet

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

România este una dintre țările în care copiii întâlnesc cel mai des probleme pe net.

Câteva date statistice arată că micii utilizatori şi tinerii postează pe reţele de socializare date personale sensibile: poze în care se distinge clar faţa copilului (81%), numele de familie (61%), numele şcolii la care învaţă (59%) şi vârsta corectă (47%). Mai mult, 16% dintre copii afirmă că au publicat pe profilul lor adresa de acasă şi 10% chiar şi numărul de telefon. De multe ori, motivul din spatele situaţiilor neplăcute este lipsa de informare a utilizatorilor de Internet.

Pe parcursul lunii mai, echipa Ora de Net din cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii, în strânsă colaborare cu Ministerul Educației Naționale, Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție și Inspectoratul General al Poliției Române a organizat o serie de seminarii regionale unde a adus împreună specialişti, reprezentanţi judeţeni ai acestor instituţii, cu scopul de a forma echipe locale inter-disciplinare care să contribuie la creşterea nivelului de informare cu privire la modalităţile optime de prevenire şi combatere a abuzurilor suferite de copii în mediul online.

Echipa locală de specialişti din judeţul Satu Mare organizează azi, de la ora 14.00, la sediul Colegiului Naţional “loan Slavici” Satu Mare, evenimentul: ”Împreună pentru siguranța online a copiilor”. Întâlnirea îşi propune să aducă împreună peste 50 de reprezentanţi printre care: cadre didactice, consilieri şcolari, asistenţi sociali, poliţişti, specialişti, jurnalişti, facilitând astfel dezbaterea şi implicarea la nivel local pe teme legate de siguranţa copiilor pe Internet.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii