Imprimă această pagină

Pataki Csaba, despre protestul din Amați: ”Nu avem posibilitatea legală de a interveni altfel decât o facem”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Aproape 200 de locuitori au protestat în această după-masă la ieșirea din municipiul Satu Mare spre Amați. 

La protest nu s-a prezentat nici un reprezentant al Consiliului Județean, astfel că, la finalul protestului, locuitorii din zonă, în mod ironic, au tăiat panglica la drumul plin cu gropi.

Contactat telefonic, președintele Consiliul Județean Pataki Csaba s-a arătat revoltat din cauza blocajului lucrărilor, susținând că el a moștenit un executant care a intrat în faliment.

"Nu este o lucrare recepționată. Trebuie să găsim soluții. Nu avem posibilitatea legală de a interveni altfel decât o facem. Eu am moștenit un executant care a intrat în faliment", a spus Pataki. 

Referitor la acuzațiile aduse de către locuitori președintelui Consiliul Județean legat de gestionarea proastă a acestui drum, acesta susține că toți cei care acuză nu sunt în stare să găsească o soluție viabilă.

"Toți cei care spun ca se poate asfalta, mint. Din drum de piatră nu se poate face un drum de asfalt. Rămâne în continuare un drum de piatră", a mai spus Pataki.

Așa-zisa ”Autostrada Codrului” a ajuns o rușine pentru județul Satu Mare, iar oamenii și-au propus să tragă un serios semnal de alarmă, după ce zi de zi, de ani de zile, circulă pe un drum dezastruos.Lucrările de conservare executate în ultimele zile au fost ”spălate de apă”, spre diserarea locuitorilor din zonă care trebuiau să circule deja în condiții decente pe acest drum.

Locuitorii din zonă sunt disperați. Susțin că mașinile li s-au stricat, iar praful le-a cuprins toată gospodăria și le-a stricat sănătatea.

Unii suțin că din cauza prafului s-au îmbolnăvit și au chiar acte medicale în acest sens.Reamintim că la sfârșitul lunii octombrie, un locuitor din Rușeni a scris un mesaj ”de mulțumire” Consiliului Județean Satu Mare: ”Consiliul Județean Satu Mare, mulțumim!”.Gestul este unul de protest față de incapacitatea autorităților de a reabilita drumul care duce spre Homorod și Rătești (așa-numita ”Autostrada Codrului), mii de oameni suferind din cauza drumurilor foarte proaste.

Problema cu Autostrada Codrului este una veche, însă, în 22 octombrie, conducerea Consiliului Județean Satu Mare a verificat ”pe teren” calitatea lucrărilor începute, în urma căreia susținea că ”Prin realizarea acestor lucrări se va reduce cantitatea de praf din atmosferă produsă de traficul rutier, se vor îmbunătăți condițiile de circulație, iar din punct de vedere tehnologic se protejează sistemul rutier realizat anterior”.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii