banner draxkmaier satu mare

Guvernul a tăiat fondurile pentru sute de copii cu handicap din județ. Ce spune conducerea Consiliului Județean

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul a tăiat ajutoarele pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale care frecventează învăţământul special din județul Satu Mare, prin Ordonanța de Urgență nr. 71/2019 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019.

Practic, Executivul taie 87.000 de lei din bugetul alocat pentru copiii cu dizabilităţi din judeţul Satu Mare.

Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus, susține că ”explicația este foarte simplă”.


”Referitor la suma de 87.000 de lei care a fost rectificată la ultima ședință de Guvern, explicația este foarte simplă. La început de an, prin Legea 50, Legea Bugetului, se face o estimare și se alocă sume pe care considerăm că le vom consuma pentru elevii cu cerințe speciale. Suma a fost de 1.020.000 lei. Se verifică trimestrial situația consumării bugetului respectiv de către fiecare școală, iar înainte de Hotărârea de Guvern am primit sumele care se pot consuma până la sfârșitul anului din suma inițială, iar diferența se întoarce la bugetul de stat, fiind cotă defalcată din TVA” a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Ioan Rus.


În județul Satu Mare 326 de copii frecventează una dintre cele trei școli speciale, respectiv Grupul Şcolar ”Simion Bărnuţiu” Carei, Liceul Tehnologic ”Elisa Zamfirescu” Satu Mare și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii