Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Doi elevi eminescieni au găsit soluții pentru eficientizarea traficului din marile orașe

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Doi elevi eminescieni au găsit soluții pentru eficientizarea traficului din marile orașe, cu ajutorul kit-urilor de robotică Arduino.

Organizată de ADFABER și sponsorizată de BOSCH, competiția s-a adresat liceenilor pasionați de robotică, încurajându-i să aducă soluții unor problemele reale din societate, în acest caz – generarea unor soluții eficiente de fluidizare a traficului prin intermediul tehnologiei.

Peste 50 de echipe, formate din 2 elevi și un profesor coordonator, au creat soluții inedite de eficientizare a traficului cu ajutorul kit-urilor de robotică Arduino. 

Creativitatea, pasiunea pentru IT și cel mai important, dorința de a contribui la rezolvarea unei probleme din comunitatea locală cu ajutorul tehnologiei, i-au determinat pe elevi să realizeze proiecte complexe prin care ne-au arătat, încă o dată, potențialul tinerilor români atunci când au parte de susținere și îndrumare.

Unul dintre proiectele foarte apreciat de juriu este ETraffic, realizat de doi elevi de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Satu Mare. Clasat pe locul al treilea, proiectul realizat de Răzvan Lazăr și Ioana Stan, sub coordonarea prof. Nicoleta Șandor, propune un sistem complex de semaforizare și o execuție vizuală foarte bine realizată.

”Participarea în Competiția Națională Arduino ne-a demonstrat faptul că cel mai bun mod de a învăța este prin „joacă” și lucru practic. Cu toate că algoritmul creat de noi se află în formula cea mai eficientă accesibilă, există multe aspecte care ar putea fi reglementate pentru o mai bună aplicativitate în viața reală” au declarat cei doi elevi.

Celelalte două proiectea apreciate de către juriu sunt B1T0 Smart realizat de Mihai Daian și Cristian Tomoioagă, alături de prof. coordonator Marius Muntean, de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” din Sebeș și proiectul realizat de George Alexandru Lupaș și Răzvan Andrei Simedrea, sub coordonarea prof. Sandra-Florina Voroianu, de la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” din Brad.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii