gotec

Important | Au fost amenajate corturi, cu pază militară, pentru sătmărenii care nu respectă autoizolarea

Începând cu data de 26 martie, orele 12.00, Franța și Germania, alături de Italia și Spania sunt considerate țări ”roșii” de unde cei care sosesc în România intră într-o perioadă de carantină instituțională timp de 14 zile. 

Instituția Prefectului județul Satu Mare depune eforturi în a identifica și pregăti centre de carantinare, astfel încât sătmărenii care se întorc din aceste țări să poată trece cât mai ușor peste această perioadă.

O parte dintre cei care se întorc în țară, datorită faptului că au revenit din zone ”galbene”, intră în autoizolare la domiciliu tot pentru o perioadă de 14 zile. Din păcate, unii dintre aceștia nu vor să înțeleagă și să aprecieze că sunt acasă, ignorând obligativitatea acestor acțiuni care în fapt sunt spre binele lor și al familiilor lor, în primul rând. Pentru aceștia se aplică măsura amendării și a trecerii în carantină pentru o perioadă de 14 zile. 

”Deoarece efortul făcut în identificarea de noi spații de cazare și-a atins nivelul maxim, ne vedem obligați ca pentru cei ce nu doresc să înțeleagă obligațiile ce le revin, să le asigurăm cazarea în corturile puse la dispoziție de Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare, din tabăra pregătită în caz de dezastre pentru sinistrați, corturi dotate cu paturi, saci de dormit, energie electrică și încălzire cu aeroterme, toalete cu spălător și mese asigurate în sistem de catering. Paza militarizată este asigurată de Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare timp de 24 ore”, potrivit Instituției Prefectului.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii