DSVSA | 12 focare de pestă porcină africană în județul Satu Mare 

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La această oră, în județul Satu Mare pesta porcină africană evoluează în 12 UAT-uri din județ, iar în această săptămână au mai fost confirmate alte cinci suspiciuni.

Astfel, în localitățile Pir, Piru Nou, Sanislău, Târșolț, Bixad, Medieș Râturi, Remetea Oașului,  Căuaș, Certeze, Vama, Resighea, Chereușa, Orașu Nou Vii, Trip, Tășnad, Apa, Sărvăzel, Ghilești, Hotouan, Dacia, Cămin și Sudurău sunt focare de pestă porcină africană, iar în această săptămână au fost raportate 5 suspiciuni de Pestă Porcină Africană în localitățile - Vama, Trip, Apa, Căuaș și Chereușa. 

Probele recoltate de la suinele bolnave au fost expediate spre confirmare sau infirmare, la Laboratorul acreditat pentru diagnosticare PPA.  Au fost luate toate măsurile legale, pentru a preîntâmpina difuzarea bolii, în  alte localități din județul nostru.

DSVSA Satu Mare atenționează crescătorii de suine din județul Satu Mare să sporească măsurile de biosecuritate, în exploatațiile pe care le dețin, datorită cazurilor de Pestă Porcină Africană care evoluează în județul nostru, atât la porcii domestici cât și la mistreți.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii