Suspiciuni de fraudă electorală sesizate la Poliție. Au fost aplicate amenzi

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Până la această oră, procesul electoral s-a desfășurat fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică care să afecteze bunul mers al procesului electoral, informează IPJ Satu Mare. Au fost înregistrate 6 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral.

Toate sesizările sunt verificate cu promptitudine.

Până acum, 2 dintre semnalări nu s-au confirmat, două sunt în curs de verificare, iar in cazul a 2 semnalări au fost constatate fapte contravenționale pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 4.000 de lei.

Sesizările pentru care s-au aplicat sancțiuni contravenționale au fost referitoare la sfătuirea alegătorilor la sediul secțiilor de votare sau în perimetrul de 500 m să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral (Moftinu Mic) și afișarea sau distribuirea materialelor electorale de orice tip, precum și sfătuirea alegătorilor, în ziua votării.   

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pe toată perioada desfășurării procesului electoral, pentru a verifica punctual, cu celeritate, orice sesizare privind încălcarea legii și pentru a stabili existența aspectelor semnalate.

Forțele Ministerului Afacerilor Interne sunt prezente în sistem integrat pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică, și pentru a acționa eficient în orice împrejurare care poate afecta procesul electoral.

Acolo unde situația o va impune, polițiștii nu vor avea toleranță față de nici o persoană care încalcă prevederile legale și vor fi luate toate măsurile prevăzute de lege.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii