Imprimă această pagină

Mircea Govor îşi va petrece sărbătorile după gratii

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Mircea Govor îşi va petrece sărbătorile după gratii, este decizia luată azi de judecătorii ÎCCJ.
Vicepreședintele Consiliului Județea Satu Mare, Mircea Govor, a fost arestat preventiv, miercuri, după ce instanţa supremă a admis cererea procurorilor DNA, în dosarul în care este acuzat de patru infracțiuni de șantaj în formă agravată și două infracțiuni de folosire a influenței.
Mircea Govor este acuzat de procurori de folosirea influenței și autorității funcției de președinte al organizației județene a PSD și pe aceea de vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare în scopul dobândirii unui folos necuvenit.
În același dosar a fost pus sub învinuire deputatul PSD Andrei Dolineaschi, iar liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat în calitate de martor.
Procurorii DNA afirmă că Mircea Govor, folosindu-se de autoritatea funcțiilor sale, în perioada august-octombrie 2013, și-a impus apropiații pe funcții de conducere în cadrul structurilor teritoriale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) din județul Satu Mare. El ar fi cerut sprijin de la Liviu Dragnea, atunci președintele executiv al PSD, și de la Andrei Dolineaschi, la vremea respectivă secretar general al PSD, actual deputat.
  • ”Admite contestaţia declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea, formulată împotriva încheierii nr. 975 din 17 decembrie 2015 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală, în dosarul nr. 4575/1/2015. Desfiinţează în totalitate încheierea atacată şi rejudecând: În baza art. 226 alin. 1 şi 2 C.pr.pen. admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Oradea, de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Govor Mircea Vasile. În baza art. 223 alin. 2 C.pr.pen rap. la art. 202 alin. 1, 3, 4 lit. e C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului Govor Mircea Vasile pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23 decembrie 2015 până la data de 21 ianuarie 2016, inclusiv. În baza art. 230 C.pr.pen., dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpatul Govor Mircea Vasile Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Govor Mircea Vasile împotriva aceleiaşi încheieri. Obligă contestatorul inculpat la plata sumei de 235 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 35 lei, reprezentând onorariul parţial cuvenit apărătorului desemnat din oficiu, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, astăzi, 23 decembrie 2015, se arată în soluția dată de judecători în ședința din 23 decembrie.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii