Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Starea de alertă, prelungită cu 30 zile

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, joi, să propună prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile.

Prelungirea stării de alertă intră în vigoare sâmbătă, 14 noiembrie, iar măsurile adoptate sunt valabile timp de 30 de zile. Pentru că este perioada care include și alegerile parlamentare, unele măsuri se referă specific la procesul electoral.

Totodată, a fost adoptată și noua listă a țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat, iar persoanele care sosesc în România din aceste țări vor trebui să stea în carantină.  

Între măsurile care rămân în vigoare, este obligativitatea purtării măștiide protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. A rămas în vigoare și interdicția de circulație în toate localitățile, pentru toate persoanele, în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00.

Interdicțiile privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise rămân în vigoare, cu unele excepții.

Sunt menținute, de asemenea, măsurile deja în vigoare în domeniul HoReCa și al altor servicii. 

Se propune, de asemenea, aprobarea organizării ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naționale a României în piața Arcului de Triumf din municipiul București, cu participarea a cel mult 400 de persoane, precum și în municipiile reședință de județ, cu participarea a cel mult 100 de persoane, fără participarea publicului şi cu respectarea unui set de măsuri:

  • purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toţi participanţii;
  • dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care sosesc în spaţiul delimitat în care se desfăşoară ceremonia;
  • menţinerea distanţei fizice de minimum 1 metru între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil, precum şi delimitarea prin semne vizibile a perimetrului;
  • aplicarea regulilor de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2;
  • efectuarea triajului observaţional şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care intră/sosesc în spaţiul în care se desfăşoară ceremonia;
  • duratei ceremoniei este de maximum o oră.

 

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii