Imprimă această pagină

Starea de alertă a fost prelungită. Circulația în noaptea de Înviere, permisă până la ora 05:00

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Guvernul a prelungit joi starea de alertă pentru 30 de zile și a adăugat noi prevederi pentru perioada Sărbătorilor de Paște.

Hotărârea de Guvern prevede limitarea gradului de ocupare în stațiunile de pe litoral la 70%, dar și ridicarea restricțiilor de circulație în noaptea de Înviere.

Astfel, românii vor putea merge la slujbă și pot circula până la ora 5 dimineața. Totodată, Guvernul a prelungit programul magazinelor până la ora 20:00 în localitățile unde rata de incidență nu ar fi permis ca acestea să fie deschise după ora 18:00, însă doar pentru zilele de vineri 23 aprilie și în Vinerea Mare, pe 30 aprilie.

”Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei va fi permisă, în perioada 1 mai - 2 mai 2021, în intervalul orar 20:00 – 05:00 (noaptea de Înviere), precum și în perioada 8 mai - 9 mai 2021, în intervalul orar 20:00 – 05:00 (sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan), pentru participarea la slujbele religioase”

Tot astăzi, Guvernul a aprobat deschiderea unităților de cazare și HoReCa de pe litoral, în condițiile respectării unor restricții. Unitățile de cazare de pe litoral vor fi obligate să cazeze turiști doar în limita a 70% din spațiile de cazare.

”Se limitează gradul de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare turistică, astfel cum sunt definite la art. 2 lit. d) din Ordonanţa Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 755/2001, cu modificările şi completările ulterioare, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, în următoarele localităţi: Constanța, Cap Aurora, Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Jupiter, 2 Mai, Vama Veche, Zona Mamaia Nord, Mamaia Sat, Mangalia, Neptun-Olimp, Saturn, Techirghiol, Năvodari și Venus din județul Constanța.

 

 

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii