Imprimă această pagină

DSVSA Satu Mare | Nouă focare de pestă porcină africană au fost stinse. Rămân active alte 7 focare în județ

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La această oră, în județul Satu Mare pesta porcină africană evoluează în șapte localități din județ, după ce în ultima perioadă 9 focare au fost stinse. De asemenea, focarele din localitățile Doba și Domnești sunt în procedură de stingere.

”În această săptămână au mai fost stinse încă două focare de Pestă Porcină Africană în localitatea Apa. Până la această dată, în județul Satu Mare au fost stinse un număr de 9 focare de Pestă Porcină Africană în localitățile Petrești (4 focare), Tășnad (1 focar), Pișcolt (1 focar), Resighea (1 focar) și Apa (2 focare). În procedură de stingere focarele din localitățile Doba și Domănești

Rămân confirmate focarele de Pestă Porcină Africană din localitățile Carei, Pir, Berveni, Cămin, Porumbești, Dabolț și Sărvăzel.

Au fost luate toate măsurile pentru a preîntâmpina răspândirea acestei bolii în alte localități din județul nostru”,  a transmis DSVSA Satu Mare.

În perioada următoare, DSVSA va reintensifica controalele oficiale, cu respectarea strictă a măsurilor de biosecuritate, în întreg sectorul avicol, în contextul evoluției la nivel național și internațional a gripei aviare înalt patogene. 

”Atenționăm toți crescătorii de păsări din județ, atât cei care dețin exploatații profesionale avicole cât și crescătorii de păsări particulari, să-și înăsprească măsurile de biosecuritate, în exploatațiile pe care le dețin. În același timp rugăm toți cetățenii județului Satu Mare, să anunțe imediat la DSVSA Satu Mare și /sau Inspectoratul Județean de Poliție, comerțul ilicit cu porci vii / purcei, păsări vii, cu carne sau produse din carne provenite de la aceste specii, efectuate cu și din autovehicule, indiferent de numerele de înmatriculare ale acestora”

Toate aglomerările și expozițiile de animale din localitățile județului Satu Mare rămân închise până la noi dispoziții. 

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii