Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Festivalul de lumină Lights On ajunge la Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Festivalul de lumină Lights On ajunge în premieră la Satu Mare cu expoziția instalației de lumină Gaia, a artistului britanic Luke Jerram, sub egida Lights In The Street, în perioada 30 aprilie - 9 mai.

Gaia se află pentru a doua oară în România în cadrul Lights On, după ce prima dată a vegheat deasupra privirilor fermecate ale publicului în clădirea The Office din Cluj-Napoca, în cadrul Lights On Romania 2019. De această dată revine în Satu Mare sub egida Lights In The Street, unde își propune să continue să le reamintească oamenilor cât de importantă este planeta pe care ne aflăm.

Instalația va fi expusă în aer liber pe pietonala Corneliu Coposu din Satu Mare și vine ca un cadou pentru locuitorii orașului cu ocazia sărbătorilor de Paște. Fiind perioada din an în care lumina reprezintă un element atât de important, Gaia va fi încă o sursă de lumină de care oamenii se pot folosi pentru a avea momentele de liniște atât de necesare acum.

”Acest proiect este unul ieșit din tipare, care va aduce un element de noutate în orașul nostru, spre bucuria celor mari și mici. Ne-am propus să oferim sătmărenilor, chiar și în această perioadă de pandemie, momente prin intermediul cărora pot ieși din cotidian, care să aducă bucurie și să ne dea speranță!”, a spus primarul Kereskényi Gábor.

VIZUAL LIGHTS IN THE STREET cover linkedin V2

“Fiind printre cei mai mari furnizori de servicii EMS pe plan mondial, compania ZES Zollner Electronic din Satu Mare pune mare accent pe inovație și dezvoltare. Avem plãcerea de a fi parteneri în acest proiect impresionant Lights In The Street menit sã aducã bucurie sãtmãrenilor și în același timp sã ne atragã tuturor atenția asupra frumuseții Pãmântului. Grija pe care o avem fațã de planeta noastrã reprezintã de fapt grija pe care o purtãm fațã de generațiile viitoare", a declarat István Leitner, director general al ZES Zollner Electronic Satu Mare.

“Lumina are un efect fascinant asupra noastră. Ne bucurăm mult să putem prezenta o instalație de lumină care a fost expusă printre altele în Londra, Paris sau Singapore, inclusiv în celebrul British History Museum, în fața publicului din Satu Mare” - Andi Daiszler, fondatorul Lights On. 

Instalația de lumină a artistului britanic Luke Jerram este o reproducere detaliată a planetei Pământ după imagini de la NASA. Are o dimensiune de 7 metri, iar fiecare centimetru de pe suprafața ei reprezintă 18 kilometri din suprafața Pământului.

Gaia va putea fi vizitată în intervalul orar 05:00 - 22:00, fiind amplasată în aer liber. Publicul va avea acces cu titlu gratuit, însă anumite reguli și restricții vor fi impuse pentru ca normele de distanțare să fie respectate. Personalul de pază va supraveghea în permanență expoziția, astfel că publicul este rugat să urmeze întru totul instrucțiunile primite. La fața locului vor fi indicatoare clare care marchează aceste reguli în conformitate cu legislația în vigoare.

Vizitele vor fi permise doar cu purtarea măștii de protecție și cu păstrarea distanței minime de siguranță.

Expoziția este organizată de Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu” și este sponsorizată de Zes Zollner Electronic Satu Mare.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii