Imprimă această pagină

Trei sătmăreni cercetați pentru contrabandă și peste 16.400 pachete cu ţigări confiscate la frontiera cu Ucraina

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, 16.420  pachete cu ţigări, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Marfa în valoare de 192.100 lei a fost confiscată, iar trei sătmăreni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

 

Miercuri, 28 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu s-a declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

 

Astfel, în jurul orei 06.30, polițiștii au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Porumbești, județul Satu Mare, trei persoane care transportau în spate, de la  linia de frontieră spre interiorul țării, mai multe colete voluminoase.

 

Imediat, colegii noștri au acționat şi au reţinut cele trei persoane. Acestea abandonaseră în zona respectivă nouă colete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

 

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii persoanelor împreună cu țigările la sediul instituției. Cele trei persoane au fost identificate ca fiind cetățeni români, doi bărbaţi, în vârstă de 31 de ani, respectiv 41 de ani, şi un minor în vârstă de 17 ani, toți trei domiciliați pe raza județului Satu Mare.

 

În continuarea cercetărilor, la domiciliul unuia dintre ei, lucrătorii Poliţiei de Frontieră au mai descoperit alţi trei saci care conţineau cantitatea de 1.700 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 19.890 lei.

 

În urma inventarierii întregii cantităţi au rezultat 8.420 pachete cu țigări, în valoare de 98.500 lei, marfă care a fost ridicată în vederea confiscării.

 

În cauză, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

 

Tot, ieri, 28.04.202, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de competenșă.

 

Astfel, în jurul orei 01.00, polițiștii au observat pe direcția localității Valea Vișeului, patru persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

 

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

 

Pentru reținerea persoanelor, polițiștii au executat trei focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale, însă acestea tot nu s-au oprit.

 

În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

 

La fața locului, poliţiştii de frontieră au descoperit 16 baxuri cu țigarete de proveniență ucraineană, fapt pentru care s-a luat măsura transportării acestora la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.

 

În urma inventarierii coletelor cu țigări, s-a constatat că acestea conțin 8.000 pachete țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 93.600 lei.

 

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, întreaga cantitate de țigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

 

În continuare, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii